Voiko pelkkää leskeneläkettä saava 62-vuotias saada VR:n alennuskortin ja muita eläkeläisille myönnettäviä alennuksia? Leskenä olen ollut vasta toista kuukautta. En ole työelämässä, ja leskeneläke on ainoa tulon-lähteeni. Iipukka

Koska olet vasta 62-vuotias, et valitettavasti saa VR:n etkä Matkahuollon eläkeläisalennusta pelkän leskeneläkkeen perusteella. Myöskään osa-aikaeläke, osatyökyvyttömyyseläke tai eläkevakuutus, eli niin sanottu ostettu eläke, eivät tuo alle 65-vuotiaalle alennushintaisia matkoja.

Sen sijaan vanhuus-, työkyvyttömyys-, työttömyys- ja tapaturmaeläke, samoin kuin kuntoutustuki ja maatalousyrittäjien eläke, oikeuttavat eläkeläisalennukseen junissa ja kaukoliikenteen linja-autoissa, vaikka 65 vuotta ei olisi vielä täyttynytkään.

Monet muutkin kuin matkailuyritykset, esimerkiksi teatterit, museot ja jotkin kampaajatkin, tarjoavat seniori- tai eläkeläisalennuksia vaihtelevin ehdoin. Ainahan voit kysyä, josko pelkkä leskeneläke riittäisi eläkeläisalennuksen saamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leskeneläke ei ole mikään lesken oma henkilökohtainen eläke. Sitä saaville ei mitään alennuksia anneta. Leskeneläke näyttää olevan kateuden aihe joillekkin, joilla ei oo todellista tietoa mitä se merkitsee.

Lainaus:

Lainaus:

Ei varmaan leskeneläkkeellä saa mitään etuisuuksia vaan työeläkekortilla esim.junalipusta 50% alennuksen.Joskus jotain pienempää alennusta jostain pääsylipusta.

Nimenomaan näin. Ei tarvitse kovinkaan paljon etsimistä kun näihin eläkeläisalennusasioihin löytyy faktatietoa esim. internetin sivuilta tai Kelalta tai vakuutusyhtiöiltä. Tietysti on olemassa henkilöitä, jotka haluavat provosoida keskustelua väittämällä jotain aivan päättömiä asioita todeksi, samoin löytyy aina henkilöitä jotka tarttuvat siihen syöttiin.
Osa meistä ihmisistä ilmeisesti nauttii siitä että saa epäsopua aikaiseksi, tai johtuisikohan se riidankylvämisen halu jostakin ulkopuolisista asioista (esim. auringonpilkkumaksimista).


Onko eriävä mielipide riidankylvämistä? Jos yksi väittää puuta heinää mutta toinen tietää asian oikeanlaidan ja kertoo sen, sekö on riitelyä?
Ei kait tämä palsta nyt mikään n-liitto ole eli olisi vain yksi sallittu mielipide kutakin asiaa kohti?! Naurettavaa mielipideterrorismia (ja ajatellen vielä sitä miten heikkoa tietopohjaa täällä esiintyy...).

Sisältö jatkuu mainoksen alla