Mieheni kuoltua kysyin leskeneläkettä. Minulle sanottiin, että en saa, koska meillä ei ole yhteisiä lapsia. Onko todella näin? Olin naimisiin mennessäni 42-vuotias ja jäin leskeksi 2006. Avioliitto kesti 31 vuotta. Onko minua petetty

Olet valitettavasti saanut väärää tietoa. Yhteiset lapset eivät suinkaan ole aina leskeneläkkeen ehtona. Sinulla on oikeus työeläkelakien mukaiseen leskeneläkkeeseen, koska olit naimisiin mennessäsi alle 50-vuotias, miehesi kuollessa yli 50-vuotias ja avioliittosi kesti yli viisi vuotta.

Sellaisellakin leskellä, joka on ollut avioliiton solmimishetkellä yli 50-vuotias, on oikeus perhe-eläkkeeseen, jos avioliitto on solmittu ennen 1.7.1990.

Asiakaspalvelupäällikkö Leena Walldén Varmasta kehottaa sinua täyttämään nyt perhe-eläkehakemuksen ja toimittamaan sen siihen työeläkeyhtiöön, josta miehesi sai eläkettä. Voit jättää hakemuksen myös Kelaan, josta se toimitetaan eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yleensä perhe-eläkettä maksetaan vain kuudelta kuukaudelta takautuvasti. Leena Walldénin mielestä tässä on kuitenkin sellainen erityinen tilanne, jolloin eläkettä on syytä hakea miehen kuolinkuukautta seuraavan kuukauden alusta lähtien takautuvasti. Liitä hakemukseesi selvitys saamastasi virheellisestä tiedosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla