Mieheni kuoli työtapaturmassa vuonna 2004. Saan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella perhe-eläkettä. Mieheni oli kuollessaan 54-vuotias ja minä olin silloin 47-vuotias.
Menetänkö perhe-eläkkeen, jos menen uudelleen avioliittoon tai elän avoliitossa? Perhe-eläkettäni maksavasta vahinkovakuutusyhtiöstäni sanottiin, että menetän, mutta minulle maksetaan kolmen vuoden eläke. Onko näin? Vastausta odottaen

Valitettavasti menetät todella perhe-eläkkeesi, jos menet uusiin naimisiin. Avoliitto ei veisi sinulta perhe-eläkettä, jos sinulla ja avopuolisollasi ei ole yhteistä lasta tai viranomaisen vahvistamaa sopimusta keskinäisestä elatuksesta. Toisaalta jos avopuolisot eivät asu jatkuvasti samassa taloudessa, ei lapsi eikä elatussopimus lakkauta perhe-eläkettä.

Jos perhe-eläke lakkautetaan, leskelle maksetaan kertakorvauksena  kolmen vuoden eläke.

Tapaturmavakuutuksen perhe-eläkkeessä ei puolisoiden iällä ole merkitystä, ja muitakin eroja on verrattuna työeläkejärjestelmän mukaiseen leskeneläkkeeseen. Lakipykäliä selvitti minulle Tapaturmavakuutuslaitosten Liiton lakiasiainjohtaja Kirsi Pohjolainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla