”Minulla on asiat paljon paremmin, kuin monella sh-kollegalla. Aidosti hyvä työpaikka ja keskivertoa parempi palkkaus." Mutta mikä on totuuden toinen puoli?

"Työnkuvani vaihtelee todella paljon ja saa keskittyä pääosin vain yhteen asiakkaaseen.

Toki ensihoidon leivissä on sitten myös se toinen puoli. 48 h työvuoro imee mehut todella tehokkaasti. Jatkuvasti pitää tiedostaa se, että voit tulla tapetuksi tai vahingoitetuksi työtehtävissäsi. Tai olet osallisena kolarissa.

Voin kertoa myös sen, ettei todellakaan ole juhlaa kömpiä päivystyskämpän peiton alta talvipakkasilla pihan kautta ambulanssitalliin ja lähteä muutamaksi tunniksi seisomaan tienposkeen ja selvittelemään tieliikenneonnettomuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eikä ole juhlaa mennä päihderiippuvaisen kämppään, jossa on kaikki eritteet aivan väärissä paikoissa, kengät tarttuu kävellessä lattiaan kiinni ja ilma on sakea tupakansavusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai ei oikein paljoa naurata elvyttää lasta tai todeta ihmisiä kuolleiksi mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tai seurata päivästä toiseen ihmisten sosiaalista hätää. Köyhyyttä, nälkää, päihdeongelmia, sairautta, kuolemaa, väkivaltaa ja kaikkea muuta.

Te ette voi edes arvata, mitä kaikkea näemme.

Tässä ei-arvostetussa ja alipalkatussa työssä olet työparisi kanssa vastuussa ihmishengistä. Lähin lääkäri on meilläkin reilun sadan kilometrin päässä. Kun ihminen kuolee käsiin, ei voi kuin miettiä ja jossitella.

Tai näet ruhjoutuneen ruumiin, päähän itseään ampuneen nuorukaisen, pahoin palaneen ihmisen, amputoituneen raajan, neliraajahalvaantuneen, lapsensa kuolemaa itkevät vanhemmat.

Tai peset ulosteet ja oksennukset sylistäsi, kun joku päättää työntää suolen sisältönsä kahta päätä ulos liikkuvassa autossa ja yrität itse hallita tilannetta edes huonosti.

Mitäpä tuota suotta meille hoitajille maksamaan. Mehän tehdään helppoa työtä.”

Lähde: Etlehti.fin verkkokeskustelu, vierailija

Sairaanhoitajat listasivat etlehti.fin jutussa asioita, jotka tympivät ja ahdistavat työssä. Artikkeli on kirvoittanut kiivaan keskustelun, jossa pohditaan hoitajien työtä, sen merkitystä ja mielekkyyttä.

Lue juttu ja osallistu keskusteluun täällä.

Alan vaihtamiseen kirjoitettu mielipide on tosi ala-arvoinen. Voihan työnsä epäkohdat tuoda julki, tuodaan täällä sivuilla hulluimpiakin asioita. Jokaisen työssä on varmasti asioita, joita ulkopuolinen ei tiedä eikä ymmärrä. Tekee hyvää nähdä,millaista työ sairaanhoidon ammattilaisen kannalta on, useampi kun vain valittaa miten huonoa on hoito!

Olen sanomattoman kitollinen etten ole joutunut tämän kokeiluhoiturin potilaaksi. Tästä lähin kysyn aina jos sairaalan joudun oletko oikea vai valehotiaja. Sekä kiellän ehdottomasti kaikenlaisen leikkimisen hoitjan toimesta lääkitykselläni. Ole pari kertaa jo tyssännyt harjoittelevan hoiturin minulle suunnitellut hoitotoimenpiteet.  Pari kertaa hoituri tehnyt vastoin lääkärin kieltoa ja haukkumiset ne on siitä saaneet. Ansaistut.  Kaikki, ihan kaikki hoiturikokeilut minä kiellän.

Loppu tämä tähän.

Juli

Sisältö jatkuu mainoksen alla