Hongkongilaiset ovat hurahtaneet suomalaiseen terveysjuomaan: Koivuvesi nauttii Aasiassa samasta eksoottisuudesta mistä kookos täällä, kertoi helsinkiläisyrittäjä Jimi Uimonen ET-lehdelle. Mutta mistä tämä trendijuoma valmistetaan ja mitkä sen terveyshyödyt ovat?

1. Mitkä ovat koivuveden terveyshyödyt?

  • "Koivuvedessä, kuten monissa muissakin ”supervesissä” – kuten kookosvedessä, on ihmiselle hyödyllisiä vitamiineja ja antioksidantteja. Ne tarjoavat monipuolisemman terveyshyödyn; koivuvesi ei ainoastaan siis nesteytä ja poista janoa. Koivuvesi poikkeaa näistä supervesistä lyömällä pöytään vielä lisäksi oman erikoiskorttinsa, xylitolin. Se lisää juomaan kevyesti viileän raikasta makua, ja Suomessa sitä käytetään myös yleisesti muun muassa suuhygieniaystävällisten ominaisuuksien vuoksi."
    Lue myös: Suomalaisen terveysveden maine kasvaa Hongkongissa

2. Miten koivuvesi valmistetaan?

  • "Avasimme perinteisen koivumahlan ja katsoimme, mitä se pitää sisällään. Näihin ainesosiin lisäämme koivunsilmua ja koivunlehteä suomalaiselta toimittajalta. Mukaan tulee muun muassa lisää xylitolia, joka korostaa juoman ”koivuisuutta”, kuitenkin pitäen juoman erittäin vähäsokerisena ja kevyenä. 100 millilitrassa koivuvettä on 1,2 grammaa sokereita ja 5 kilokaloria.
    Juoman neste valmistetaan Porvoossa. Pastörointi, jolla onnistutaan saamaan kahden vuoden parasta ennen -aika, sekä pakkaus luontoystävälliseen TetraPakkiin tehdään kotimaisella perheyrityksellä Kaslinkilla Kouvolassa."


3. Millainen on koivuveden tulevaisuus?

  • "Uskomme, että koivuvesi vakiinnuttaa vielä paikkansa maailmanlaajuisilla supervesimarkkinoilla. Näin saamme hyödynnettyä luonnonläheistä kulttuuriamme Suomessa ja vietyä sitä maailmalle taas uudella keinolla. Se on erilainen ja on jo Yhdysvalloissa sekä Englannissa noussut hyvin trendikkääksi tuotteeksi."

Vastaajana: Nudu Drinks Oy:n toimitusjohtaja Jimi Uimonen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla