Pirjo Rusasen lapsuudenkodissa ei ollut tapana käyttää kosmetiikkaa, vaikka tyttöjä oli neljä. Hiukset pestiin saippualla ja kynnet leikattiin, se riitti.

– Ulkonäköpaineita ei ollut, entinen kansanedustaja, ministeri ja EU-parlamentaarikko Pirjo Rusanen kertoo.

Vesipesu ja rasvaus perusvoiteella riittävät nykyisinkin. Pari kertaa Pirjo on ostanut seerumin, jonka piti silottaa ryppyjä.

– Sen vaikutus oli plus miinus nolla! Periaatteeni on, että naamalla ei tehdä tulosta. Mieluummin vaikka ruma ja hoitamaton, kunhan järki leikkaa ja asiat hoituvat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vesipesu riittää, kunhan järki leikkaa.

Toki Pirjo Rusanen on maailmalla edustaessaan huolehtinut siitä, että vaatteet ovat ”rätingissä”. Hiukset hän laittaa papiljoteille, koska ympäristölle on miellyttävämpää katsella pöyheää kuin littanaa päätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun perusmuotoni on tällainen menninkäismäinen, niin yrittääkö sitä sitten pätevyydellä korostaa. En osaa sanoa, hän pohtii.

Liikunta pitää kilot kurissa. Pirjo Rusanen pyöräilee aamuin illoin, yhteensä 30 kilometriä päivässä.

– Aion elää 105-vuotiaaksi. Minulla on vielä 30 vuotta aikaa pohtia kauneuteni hoitamista. Huumori on tärkeä lääke. Naurava naama on aina synkeää parempi.

Ihana nainen!

Vanheneva nainen on rohkea, kaunis, värikäs ja – ihana.

Helsinkiläisen valokuvajaatyöpari Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin henkilökohtaisesta missiosta on tullut ilmiö: he haluavat nostaa naisen itsetuntoa valokuvaamalla. Ihana nainen -nimellä kulkevissa glamour-kuvissa tavalliset naiset hehkuvat. Kuvausprojekti alkoi Facebookista.

– Naisista tulee tietyssä iässä näkymättömiä. He eivät näyttäydy julkisuudessa kiinnostavina, heidän ulkonäköään ei kehuta kadulla, heille ei tarjota kauniita asioita eikä heitä ei pidetä naisellisina. Tuo ajatteluntapa ei ole oikein. Kun nainen saa huomiota, hänen ryhtinsä suoristuu ja omanarvontunto nousee. Kauneus kuuluu kaikille.

ET on mukana Ihana nainen -projektissa! etlehti.fi/ihananainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla