Juuri kun olen oppinut käyttämään BB- ja CC-tuotteita, niin kosmetiikkateollisuus on harpannut pari askelta eteenpäin. Seuraavaksi kasvoille laitetaan EE:tä.

Meikkileikki. Sellaistahan se elämä tuntuu olevan, kun tarkastelee kosmetiikkahyllyjä ja miettii itselleen sopivaa tuotetta.

Kuluttajia hämmennetään jatkuvasti uusilla tuotelinjoilla, joilla on vaikeita englanninkielisiä nimiä. Uusin villitys nimeää tuotteita kaksoiskirjaimilla.

Ensin tuli BB-sarja, jossa on nähty jo useita eri tuotteita. Melkein kaikilla kosmetiikkabrändeillä on BB-poskipunaa, BB-puuteria, BB-valokynää…  Kauneuslupauksissa keskitytään usein multiominaisuuksiin: BB yhdistää päivävoiteen, seerumin, pohjustusvoiteen, meikkivoiteen ja milloin mitäkin yhtiöstä riippuen. Kaikille ihotyypeille, kansallisuuksille ja ikäryhmille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2010-luvun BB-hittiä seurasivat pian CC ja DD, joita markkinoidaan pitkäkestoisempana ja peittävämpänä tuotteena – parempina kuin edeltäjiänsä. Sama idea lienee uudessa voiteessa, EE:ssä. Aina pitää mennä askel eteenpäin, vaikka aakkonen edellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä EE saa aikaan?

Kyselykierrokseni kosmetiikkavalmistajille, muun muassa Lumenelle ja L’Oréalille paljastaa, että ne eivät ole vielä tuoneet DD- ja EE-voiteita markkinoille – eikä lähiaikoina sellaisia ole Suomessa tulossakaan.

Suomen markkinoillekin tulevasta EE-voiteesta on nyt ilmoittanut Estée Lauder. Kauneusjätti on hypännyt yhden aakkosen, D:n yli, vaikka uutuustuote voisi kuulua mainoslupauksensa puolesta DD-sarjaan. Tuote lupaa päivittäistä puolustusta (defense against daytime damage), muun muassa uv-säteitä vastaan.

Käsiini saama EE-tuote lupaa eniten pureutua epätasaiseen ihon väriin ja saasteiden vaikutuksen vähentämiseen. Meikkivoide haluaa siis olla nykyisin vähintään myös ihonhoitaja, mutta en ole vielä itse huomannut EE-testituotteeni hoitavaa vaikutusta. Kevyen koostumuksen voide voi riittää päivettyneen ihon ainoaksi tuotteeksi.

Paksumpaa ja peittävämpää pohjaa kaipaavalle Enlighten Even Effect Skintone Corrector SPF 30 jää liian ohueksi. Yritin levittää voidetta runsaasti, mutta se ei kannattanut: ihoni näytti entistä harmaammalta paksun kerroksen jälkeen.
Tehostin vaikutusta saman sarjan muilla tuotteilla, koska haluan todella peittää maksaläikkäni. Päivän ajaksi ihoni sävy saattoi tasoittua hetkeksi, mutta meikinpesun jälkeen illalla peilistä katsoo taas laikukas naama.  Ehkä hieman kalpeampikin kuin yleensä: EE-tuotteet ovat auttaneet aikaa korjaamaan kasvoiltani kesällä hankkimani rusketuksen.

XX-tuote kutsuu nimeäni

On vaikea vetää rajaa siihen, miten EE:t, DD:t ja CC:t eroavat tavallisesta meikkivoiteesta, joita on iät ajat myös mainostettu monilla ominaisuuksilla liittyen ihon kiiltävyyteen, sävyyn ja kuntoon. Vaativat kuluttajat ovat osanneet kysyä monikäyttöisiä, laadukkaita tuotteita aina. 

Aakkoskaaoksessa tuplakirjaimet, BB, CC, DD ja EE, tuntuvat menettävän merkityksensä. Niitä lanseerataan sellaisella vauhdilla, että käyttäjän pää on pyörällä. Toki BB- ja CC-lyhenteet jäävät mieleen paremmin kuin niiden kokonaiset nimet, beauty balm tai colour correcting, mutta kuka loppupeleissä muistaa, mitä ne tarkoittavat? (Toim. huom: Tutustu sanastoon tästä linkistä.)

Kirjaintuotteet voivat olla loistava apu kiireiselle ja säästäväiselle, joka ei halua tuhlata rahojaan eikä aikaansa monen meikkiputelin käyttöön. Kuluttajat kuitenkin odottavat kosmetiikalta koko ajan enemmän. XX-älyvoidetta siis odotellessa voi haaveilla tuotteesta, joka osannee muokkautua iholle mielialan ja tilanteen mukaan – sekä kutsuu käyttäjäänsä oikealla nimellä jo kaupan hyllyltä.

Kirjoittaja on meikkien himokäyttäjä, joka etsii edelleen täydellistä BB-, CC- tai muuta kosmetiikkatuotetta – josta saisi kasvoilleen sen kuuluisan virheettömän ihon.

Lue tästä, mitä meikkihyllyjen BB, CC, DD ja EE tarkoittavat.

Vierailija
Iines2

Kokeilehan sinä ensin tehoaako EE, jotta tiedetään kannattaako minun alkaa säästää semmoiseen, kun varmasti ovat kalliita. Estee Lauder ainakin on kallis merkki..

En takuulla kokeile. Olen muiden allergioiden lisäksi hajuste-allergikko.

Juuli

Vierailija

Kokeilehan sinä ensin tehoaako EE, jotta tiedetään kannattaako minun alkaa säästää semmoiseen, kun varmasti ovat kalliita. Estee Lauder ainakin on kallis merkki..

Sisältö jatkuu mainoksen alla