Onko vatsa usein kipeä? Turvottaako? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo videolla, miten helpotat ärtyvän suolen oireyhtymän eli IBS:n oireita.

Katso myös muut Riston vastaanotolla -videosarjan osat:

Riston vastaanotolla: Miten kilpirauhasen vajaatoimintaa hoidetaan?

Riston vastaanotolla: Voivatko oireeni johtua kilpirauhasen liikatoiminnasta?

Riston vastaanotolla: Näin tunnistat hoitoa vaativan eteisvärinän

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Riston vastaanotolla: Outo oire – voiko se olla syöpää?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos ihminen on valveutunt ravitsemusasioissa ja tuntee itsensä ja olonsa ja kuinka mihinkin ruoka-aineisiin reakoi, osaa kyllä, jos vaan viitsii. Mutta se on pitkä tie vaivoineen päivineen. Pitäisi mielestäni tavallisella terveyskeskuslääkärillä olla ravitsemustietoa enemmän, eikä aina määrätä lääkkeitä, lukematta tai välittämättä mitä allerkioita ihmisen papereissa seisoo. Määrätään lääkeitä joita potilas syö ja aina vaan on huonompi olo. Minulle on noin käynyt ja huomattuani sen johtuvan lääkkeestä jonka  kuurin keskeytin,  ja nyt on vuosi kulunut ja taisteleen enemmän ja vähemmän päivittäin suolistoni keralla. 

Jos vaikka halua olisikin itsellä mennä erikoislääkärille, ravitsemusterapeutille jollekin joka osaisi asianmukaisesti ohjeistaa, loppuu eläkeläisen rahat jo alkutaipaleella. Joten näillä mennään, eli oman järjen ja kokemusten mukaan, ja se on pitkä tie joka jatkuu aina vaan! Onneksi on tämä netti mistä löytyy tietoa.

Ei funktionaalista lääketiedettä

Höpöhöpö- juttua. Aina löytyy näitä "itseoppineita lääkäreitä"...Yksinkertaistetaan asiat,että ne edes jotenkin menisivät maallikon ajatusmaailmaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla