Valkosipuli on monipuolinen kasvi ja rohto, joka lievittää monia vaivoja.

Ylivoimaisesti tunnetuin tulehdusrohto on valkosipuli.

Sillä on hoidettu flunssaa, haavoja, ihottumia, hiuspohjan ja kynsien tulehduksia, niveltulehduksia, poskiontelotulehduksia ja keuhkoputkentulehduksia. Sen on sanottu auttavan laskimotulehduksiin ja suonikohjuihin sekä lievittävän peräpukamavaivoja.

– Valkosipulin allisiini ja ajoeeni torjuvat helicobakteeria, giardiaa, salmonellaa, listeriaa ja jopa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. Valkosipuli ehkäisee myös hiivatulehdusta yleensä tehokkaammin kuin sienilääkkeet, kasvitieteilijä, professori Sinikka Piippo luettelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Valkosipulin syöminen torjuu bakteereita verestä ja virtsasta sekä poistaa elimistöstä kuonaa ja myrkkyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmeisesti valkosipuli myös aktivoi ihmisen omia puolustusmekanismeja.

Piipon mukaan valkosipulin tulehdusta sammuttavat yhdisteet tepsivät myös hiljaiseen tulehdukseen.

Kauden tehotappaja

Valkosipulin ominaisuuksia tutkitaan jopa Alzheimerin taudin torjumista ajatellen. Veren rasva-arvoja parantavana yrttinä valkosipuli voi ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja, vähentää veren hyytymistaipumusta ja alentaa korkeaa verenpainetta.

Valkosipulin on arveltu vähentävän myös syöpäriskiä.

Etenkin flunssa-aikaan valkosipulia kannattaa popsia päivittäin – ei vasta oireiden ilmaantuessa.

Pitkää hauduttamista valkosipulin yhdisteet eivät kestä, joten parasta on murskata sitä raakana lähes kypsään ruokaan.

Valkosipulia voi hyvin käyttää myös ulkoisesti haavoihin ja ihotulehduksiin.

Vierailija

Ruisleipää, päälle sipaisu margariinia ja valkosipuliviipaleita. A vot mitä terveysruokaa ja herkkua.  Valkosipuli ei ole sen suurempi hajuhaitta kuin ällöttävät, voimakkaat parfyymit, joita on ruiskittu ympäri ämpäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla