Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkisto</span>
Kuva: Sanoma-arkisto

Stand up -koomikko, Grillit huurussa -ohjelman isäntä Sami Hedberg on syönyt tänä vuonna huolettomammin kuin viimeiseen kahteen vuoteen. Tästä voi kiittää ja syyttää uutta elokuvaa, jota Sami tähdittää. Katso videolta myös Samin tunnelmat kuvauksista!

– Luokkakokous 2 -elokuvan rooliani varten olen metodisesti ottanut muutaman grilliannoksen takaisin, naurahtaa stand up -komiikastaan tutuksi tullut näyttelijä Sami Hedberg.

– Mutta mitäpä sitä näyttelijä ei tekisi leffaroolinsa eteen?

Supersuosittu elokuva saa jatkoa loppuvuodesta 2016, kun Luokkakokous 2 – Polttarit tulee ensi-iltaan. Sami esittää edelleen Anttia, joka oli hänen ensimmäinen kokopitkä elokuvaroolinsa Luokkakokous 1 -elokuvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa elokuvassa Antti pääsee muun muassa järjestämään ystävälleen polttarit, mutta tapahtuu siinä paljon muutakin, Sami lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yhteen viikonloppuun mahtuu mielenkiintoisten tapahtumien kombo ja runsaasti loistavia rooleja. Elokuvassa voisi hyvinkin olla kolme otsikkoa: Polttarit, häät tai hautajaiset, näyttelijä paljastaa.

Onko Sami Hedberg Suomen hauskin tv-mies? Käy äänestämässä täällä

"En kelvannut alle satakiloisena"

Kun Luokkakokous 2 -kuvaukset vahvistuivat, kuuli Sami ikävän asian: hän oli jo liian laiha Antin-rooliin.

– Käynnistin elämäntaparemontin vajaa kaksi vuotta sitten. Olin saavuttanut tavoitteeni ja elin sen kanssa sujuvasti viime vuoden loppuun saakka. Sitten minulle kerrottiin, että elokuvahahmoni on lihavampi, mitä itse olen alle 100-kiloisena.

"Jouduin antamaan Luokkakokous-rooliani varten 10 lisäkilolle periksi."

– Jouduin rooliani varten antamaan lisäkiloille periksi ja niitä tuli kymmenen. Minua tämä asia häiritsee tosi paljon, mutta ylimääräiset kilot lähtevät heti pois kuvausten jälkeen, vakuuttaa Sami, joka ei enää halua nähdä koskaan vaa’alla lukemaa 130.  

Videolla Sami Hedberg kertoo, millainen on Luokkakokous 2 -elokuva.

2598416

"Haluaisin ottaa paidan pois rannalla"

Vaikka Sami on saanut nyt kuvausten aikana syödä vapautuneemmin, hän pitää kiinni tietyistä hyvinvointiinsa liittyvistä asioista.

– Kokeilin lyhyessä ajassa viittä eri ruokavaliota personal trainerini kanssa, koska halusin löytää sen itselleni sopivimman. Opin, että elimistöni reagoi kummallisesti maitotuotteisiin ja vehnään. Ne pidän yhä pois ruokavaliostani, koska ne aiheuttivat monia ongelmia. Uskon, että tämä ja vitamiinien lisäys on auttanut siihen, että en ole ollut flunssassa sitten marraskuun 2014.

Tiukoista kuvausaikatauluista huolimatta Sami huolehtii myös siitä, että hän liikkuu tarpeeksi. Tärkein liikuntamuoto on hänelle kävely, mutta hän on huomannut muidenkin lajien kiinnostavan.

Motivaation lähteitä on useita: parempi kunto töissä, kulutuksen lisääminen sekä kesätapahtuma Pullukka Run. Kolmena vuotena peräkkäin Sami on juossut järjestämässään liikuntakonseptissaan puolimaratonin. Sama matka on edessä tänäkin kesänä.

– Viime kesänä aloitin taas koriksen ja pelaamme sitä joka viikko kavereiden kanssa. Koripallo on kuulunut elämääni pikkupojasta saakka ja se on niin siistiä! Kunto-ohjaajan kanssa kävin myös salilla, ja ymmärsin tuolloin ensimmäistä kertaa sen, että lihaksikkaat ihmiset kuluttavat enemmän.

– En ole luonnostani lihaskimppu, joten ajattelin aina, etten saa koskaan lihaksia. Aktiivisen treenauksen jälkeen huomasin kuitenkin, että tuleehan niitä lihaksia minullekin – mutta niitä pitäisi ylläpitää, sanoo Sami, joka myöntää salille menon olevan yhä vaikeaa.

Liikunta on Samille ennen kaikkea henkistä hoitoa. Hän ei halua kasvattaa lihaksiaan sen takia, että muut ihmiset saisivat ihailla niitä.

– Totta kai salaa haaveilen, että olisi mahtavaa olla alusvaatemainoksessa. Siinä minulla olisi niin hyvä vartalo ja omituinen ilme, Sami vitsailee.

– Ei kun oikeasti: haluaisin vielä joskus siihen tilaan, että voisin ottaa paidan pois hiekkarannalla ja ottaa rennosti aurinkoa yläosattomissa. Mutta tätä en tekisi muiden vuoksi, vaan siksi että itse nautin tilanteesta.

"Salaa haaveilen, että olisi mahtavaa olla alusvaatemainoksessa."

– Olin hoikka mies nuorempana. Artistielämä vei melko nopeasti siihen, että kiloja tuli lisää. Ihmiset rakastaa pullukkaa stand up -koomikkoa. Heistä on hauskaa se, kun esiintyjällä on enemmän kiloja. Mutta minä en halua jäädä siihen muotoon loppuelämäksi ja hengästyä jo rullaportaissa.

"Tähän rooliin minua ei saisi"

Ensimmäinen Luokkakokous-elokuva kohautti alastonkohtauksillaan, jossa esiintyivät muun muassa Sami ja Aku Hirviniemi. Mukana sekoilemassa oli myös vähäpukeinen Jaajo Linnonmaa. Sami Hedbergin mukaan ”hänen omaa takapuoltaan näkyi jo liikaakin Luokkakokous 1 -elokuvassa”.

Uuden elokuvan kohtauksista Sami vaikenee, mutta yksi on varmaa:

– Minua ei saisi koskaan rooliin, jossa olisin kokonaan alasti ja kaikki näkyisi. Eiväthän kaikki isot Hollywood-näyttelijätkään ole esiintyneet alasti.

Alastomuuden lisäksi näyttelijä-koomikon kovimpiin ulkonäkökriiseihin on kuulunut hiusten lähteminen. 35-vuotias mies kertoo, että kun hiukset alkoivat harventua ja muuttua hennommiksi, oli se kova paikka.

– Ennen hiukseni olivat sekoitus kuin aasin takatukkaa ja norsun otsakarvoitusta. Kun hiuslaatuni alkoi muuttua, pelkäsin tulevani kaljuksi. Se ei sovi minulle yhtään, ja onneksi hiuksia lähtikin lopulta vähemmän mitä jännitin, Sami kertoo vakavalla naamalla.

Koomikko-Sami sen sijaan on aina sujut itsensä kanssa. Lavalla hän saattaa käsitellä intiimejäkin asioita karvoituksesta miehuuden kokoon.

– Mutta mikä pitää paikkaansa? Sen tiedän vain minä, Sami hymyilee ja ottaa mystisen alusvaatemainosilmeensä.  

Elämäntaparemonttini on auttanut myös siihen, että torsoni on suoristunut. Se helpottaa työssä ja liikkumisessa, kun on löytänyt vatsalihakset, kertoo Sami Hedberg. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
Elämäntaparemonttini on auttanut myös siihen, että torsoni on suoristunut. Se helpottaa työssä ja liikkumisessa, kun on löytänyt vatsalihakset, kertoo Sami Hedberg. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

Kuka?

Sami Hedberg x 5

  1. Sami Hedberg, 35-vuotias
  2. Asuu Helsingissä vaimonsa kanssa
  3. Stand up -koomikko, joka pääsi Guinnessin ennätyskirjaan tekemällä 365 keikkaa vuonna 2015
  4. Järjestää Pullukka Run -tapahtumat kesällä 2016 Kuopiossa ja Vierumäellä
  5. Näytteli Luokkakokous 1 -elokuvassa, ja on parhaillaan mukana Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvan kuvauksissa

 

Kysely

Oletko nähnyt Luokkakokous-elokuvan?

Kyllä
Kyllä
75.0%
En
En
25.0%
Ääniä yhteensä: 44
Sisältö jatkuu mainoksen alla