Suomi nousee pienten yritysten voimalla. Yksi niistä on tekstiilien suojaukseen erikoistunut Soft Protector, joka käy kauppaa ympäri maailmaa. Menestyksen moottori on Reijo Saunamäki, jonka vauhtia ei ole hidastanut edes jalkojen menetys.

Mikä on Suomen vähiten käytetty luonnonvara? Mielikuvitus, vastaa toimitusjohtaja Reijo Saunamäki, 60.
Mieheltä itseltään mielikuvitusta ei ole puuttunut. Eikä toista yhtä tärkeää ominaisuutta. Sitkeyttä.
Reijo Saunamäki menetti kolmisen vuotta sitten molemmat jalkansa, osin hoitovirheen vuoksi. Mutta maailmalla hän viilettää hoitelemassa tekstiilien puhdistus- ja suojatuotteisiin erikoistuneen yrityksensä bisneksiä entiseen malliin. Keveäksi räätälöity pyörätuoli apunaan.

Henkilökohtaista kontaktia ei korvaa mikään

 Sairaalassa maatessaan Reijo sai digitaalisen herätyksen – ja halusi muuttaa firmassaan kaiken. Mutta hienoinkaan tekniikka ei korvaa henkilökohtaista kontaktia. Varsinkaan Aasian maissa.
 – Kiinassa liikeneuvotteluiden aloittamiseen vaaditaan vähintään kolme tutustumiskäyntiä.

Palvelua, please!

Puuinsinööri Saunamäki ”keksi” nykyisen yrityksensä Soft Protectorin parikymmentä vuotta sitten. Sitä ennen hänellä oli huonekalufirma, joka kuihtui 90-luvun alun lamaan. Mutta yritteliäs tämä ilmajokelaisen maatilan poika oli jo lapsena. Kävi myymässä valmistamiaan rukinlapoja ja muita tuotteita Vaasassa ja Seinäjoella saakka.
Palvelualttiutta hän peräänkuuluttaa tämän päivän  synkistelevässä Suomessa laajemminkin, ja kertoo esimerkin:
– Tilasin kotimaiselta kylpyhuonefirmalta uuteen kotiini allaskaapin, jonka ”alle” pääsisi pyörätuolilla. Sitä ei kuulunut määräaikaan mennessä, ja kovistelun jälkeen paketista paljastui tavallinen malli. Ei auttanut muu kuin ostaa sveitsiläinen kaluste. Se tultiin asentamaan melkein saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ekologisuus on paras myyntivaltti

Tuotekehittelyssä Saunamäellä on apunaan kansainvälinen tiimi, mutta perheyrityksen pääkonttori on ja pysyy Espoossa.
Kaikkiaan Soft Protectorilla on valikoimissaan toista sataa erilaista tuotetta, ja vientiä 30 maahan. Pian tuotantoa käynnistellään myös Saudi-Arabiassa ja Pakistanissa.
Edelläkävijä Saunamäen firma on myös ympäristöasioissa: kaikkialla maailmaa arvostetaan sitä, että Softcare-tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja myrkyttömiä, pakkauksetkin kierrätettäviä. Pesuaineet ovat biohajoavia, ja ne huuhtoutuvat helposti jo matalissa lämpötiloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suihkuta sohvalle lisävuosia

Tavallisia kotitalouksia laajemmin tekstiilien suojauksen hyödyt ovat tähän mennessä oivaltaneet hotellit, kongressikeskukset, toimistot ja risteilyvarustamot, joiden sisustus joutuu jatkuvasti kovaan kulutukseen. Kun pinnat suihkutetaan suoja-aineilla heti uutuuttaan, ne saavat 5–6 siistiä lisävuotta.

Lue Reijo Saunamäen uskomaton selviytymistarina ET-lehden numerosta 19, joka ilmestyy 25.11.

Mitä kannattaa suojata kotona?

Myrkytön suojakäsittely helpottaa olennaisesti pintojen puhtaanapitoa, ja pitää ne hyvän näköisinä pitempään. Suojaus ei vaikuta tekstiilin väriin tai käyttömukavuuteen. Käsittelyu suojaa myös valolta, sateelta, hankaukselta ja hankalilta tahroilta. Erityistä on, että aine toimii myös kovilla materiaaleilla, kuten kivellä ja puulla.

Suojausta kaipaavia kohteita ovat esimerkiksi:

  • Sohvat ja nojatuolit, myös ulkokalusteet ja markiisit
  • (Kokolattia)matot, verhot ja pöytäliinat
  • Vaatteet, laukut, kengät ja saappaat
Sisältö jatkuu mainoksen alla