Päähenkilöt:
Iida, ikääntyvä fitness-tähti/kauneusalan ammattilainen. Kake, 55-vuotias voimamies/lisäravinnekonsultti.

Iida liikkuu talossa ilman rihman kiertämää.
”Alastomuus hoitaa ihoa, koska talvella Suomessa huoneilma on melkein aina liian kuivaa”, nainen perustelee alastomuuttaan Kakelle. Mies ei uskalla olla eri mieltä.
Ilmakylpyjä Iidalle suositteli kauneusklinikka Järnströmin ihokonsultti ja reikihoitaja Janica Kakko-Huttunen, joka on tätä nykyä myös yksi Suomen johtavia hyaluronihappohoito-spesialisteja.
”Se on sitten Janica ceellä ei koolla”, Kakko-Huttunen yleensä aina jossain vaiheessa keskustelua oikaisee.
Vielä pari vuotta sitten Janica oli muuten Jutta, mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt, sellaista elämä on.
Kake ei tykkää Janicasta - ei ceellä eikä koolla. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin Kaken mielestä myös Kakko-Huttunen väliviivalla on helvetin typerä sukunimi.
Kake ei myöskään yhtään innostu Iidan harjoittamasta uudesta nudismi-teemasta.
Kaken mielestä jatkuva alastomuus tappaa seksihalut, koska alastomassa naisessa ei enää ole mitään riisuttavaa - vain pelkkää valmiiksi paljasta pintaa.
”Pitäähän joululahjoissakin olla lahjapaperit päällä, että on jotain jännitettävää”, Kake puhisee.
Kaken kannalta pahinta on se, että Janica Kakko-Huttunen tekee myös kotikäyntejä. Niinpä illalla Kakko-Huttunen esitelmöi hyaluronihappohoidoista Iidan ja Kaken kotona naapuruston naisväelle sekä muutamille tarkkaan valituille Kakko-Huttusen wellness-ystäville. Myös kasvoanalyysit ja kasvohoidot kuuluvat illan protokollaan.
Kakella ei ole vaihtoehtoja. Miehen on paettava.
Kuluvan illan aikana tapahtuu muun muassa seuraavaa:
Kake menee syrjäiselle rautatieasemalle tarkkailemaan liikkuvia junia. Liikkuvien junien katseleminen on Kaken mielestä eroottisinta mitä mies voi tehdä, kun oma puoliso on päättänyt lähteä nudismin tielle. Kake ajattelee vuoroin Iidaa, vuoroin liikkuvia junia ja liikuttuu kyyneliin. Junat tulevat ja menevät. Ilta pimenee.
Kake pesettää autonsa viisi kertaa, sillä Kake nauttii kun autonpesukoneen pesuharjat hyväilevät Audin tuulilasia – lujasti, mutta lempeästi.
Syvällä autonpesukoneen uumenissa, pesuharjojen pehmeässä syleilyssä, Kake tuntee olevansa turvassa, kaiken pahan ulottumattomissa, miehisessä pyhässä karhunpesässä, jonne maallisen maailman Janica Kakko-Huttuset eivät värikkäästi koristelluilla rakennekynsillään koskaan yltäisi.
Autopesun jälkeen paikallisen Teboilin nuhjuisessa kahviossa Kake juo ison tuopillisen jääkaappikylmää kurnaalia kahdella raalla kananmunalla höystettynä. Kake tervehtii tuttuja kasvoja. Miehet vaihtavat verkkaisesti miehisiä ajatuksia, lippalakilla tai ilman.
Kassakoneen vieressä on muovinen joulukuusi tunnelmaa luomassa. Jokainen näistä huoltoaseman miehistä tietää, millaista on istua syvällä autonpesukoneen uumenissa, pesuharjojen pehmeässä syleilyssä. Nämä miehet tietävät, että maailmassa on asioita, joista ei tarvitse erikseen puhua.
Nämä miehet myös tunnistavat välittömästi miehen, joka ei tiedä millaista on istua syvällä autonpesukoneen uumenissa, pesuharjojen pehmeässä syleilyssä. Niin yksinkertaista se vain on.
Kello 21.00 Kake palaa uupuneena kotiin.
Kun Kake lähestyy ulko-ovea hän huomaa, että rappurallin harjasosan päällä on sekalainen mytty punertavia ja vaaleita hiuksia. Tarkemmassa tarkastelussa mytty osoittautuu veriseksi hiuslisäkkeeksi. Hiuslisäkkeen vaalea väri mätsää yhteen Janica Kakko-Huttusen hiusten värin kanssa.
Sisällä Iida raaputtaa nelinkontin vegetäytekakkua irti olohuoneen parkettilattiasta. Huoneen nurkasta löytyy myös muutama rikkinäinen skumppalasi.
Iidan mukaan tyttöjen bileet olivat riistäytyneet pahasti käsistä. Aluksi oli ollut ”niin tajuttoman hauskaa”, kunnes muutaman skumppapullollisen jälkeen Janica Kakko-Huttunen ja lymfaterapeutti Jemina Hakkarainen olivat ajautuneet rajuun kissatappeluun. Yhteenoton syitä voimme vain arvailla. Mahdollisesti asioiden kulkuun ovat vaikuttaneet ainakin seuraavat tekijät:
Väärin tulkittu Insta-päivitys, alhainen verensokeri, kehon mineraalitasapainon häiriötilat, lounaalla mahdollisesti väärin purkitetut latausjuomat sekä superkuu.
Kevyen iltapalan jälkeen Iida ja Kake katsovat yhdessä Arnold Schwarzeneggerin vanhoja treenivideoita vaatteet päällä. Samaan aikaan Strömsössä Owe tekee pöytäkoristeen vanhasta suksesta. Kello 22.02 Kake nukahtaa ja Iida kutoo sukkaa. Elämä hymyilee.


Ei ylimakeaa – kiitos!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla