Päähenkilöt: Iida, ikääntyvä fitness-tähti ja kauneusalan ammattilainen. Kake, 55-vuotias voimamies/lisäravinnekonsultti.

Kake on yksin kotona, sillä Iida luennoi Bukarestin Fitness and Wellness-messuilla aiheesta: detox-dieetin vaikutukset fitness-urheilijan aineenvaihduntaan ja selluliitin muodostumiseen. Tässä asiassa Iida lienee yksi maailman johtavia kokemusasiantuntijoita.
Koska yksinäisyys ahdistaa, Kake päättää lähteä lenkille. Voimamies pukee tottuneesti ylleen kirkkaansinisen Team Finland-verryttelyasun. Samalla hän päättää kokeilla kaveriltaan Haukka-Penalta ostamaansa uutta, venäläisvalmisteista Sputnik-treenibuusteria.
Koska annostusohje on venäjäksi, Kake pelaa varman päälle ja heittää suuhunsa viisi Sputnik-nappia vesilasillisen kera.
Ensimmäinen vartti on täyttä tuskaa. Kake puuskuttaa, pumppu lyö epätahtiin ja maitohapot jylläävät reisissä. Voimamies luovuttaa ja heittää kävelyksi. Ylämäessä naapurin Mairekin sujahtaa potkukelkalla ohi.
Kymmenen minuutin hiipimisen jälkeen Kake huomaa kuinka pienten sähköiskujen kaltaiset väristykset kulkevat päälaelta aina varpaiden kärkiin saakka. Voimamies viheltelee ja juoksukin alkaa taas yllättäen maistua. Näkökenttä tarkentuu, vauhti kasvaa ja yhtäkkiä mies huomaa selostavansa itse itselleen Paavo Noposen sanoin Münchenin olympialaisten Lasse Virenin 10 000 metrin kultamitalijuoksua.
”Lasse Viren voittaa kultaa Suomelle ja Puttemans jää”, Kake ulvoo ja säntää huikeaan loppukiriin.
Kuluvan kahden tunnin aikana tapahtuu muun muassa seuraavaa:
Kake ostaa lähikaupasta kymmenen kiloa broilerin rintafileitä, koska liha on tarjouksessa.
Kaupan kahvilassa Kake puhuu kuin papupata. Puheripuli kestää noin 45 minuuttia. Kake saa paljon uusia ystäviä.
Kake siivoaa lähikaupan edustan tupakan tumpeista, tulitikuista, karkkipapereista, tyhjistä pulloista, tölkeistä sekä muista roskista. Kake tekee niin huolellista työtä, että kauppias lupaa voimamiehelle tulevana jouluna ilmaisen joulukinkun.
Kake hölkkäilee kahden kauppakassin kanssa hyvillä mielin kotia kohti, kunnes vatsassa tuntuu viiltävää kipua. Kake ei ehdi edes kissaa sanoa, kun ripulipommi räjähtää verkkaripöksyihin kaamean pörinän saattelemana.
Kake rullaa sukat tiukasti verryttelyhousujen lahkeiden päälle, jotta vetinen uloste ei pääse lirumaan lenkkareiden sisään.
Kake vaappuu ankan lailla kauppakassit molemmissa käsissä kotia kohti. Fiilis ei ole enää aivan yhtä korkealla kuin hetki sitten.
Kilometrin keinumisen jälkeen vastaan reippailee koiraa ulkoiluttava naapurin Emmi. Kauhun lamaannuttamana Kake ymmärtää, että koira on irti.
Kun koira pääsee hajuetäisyydelle, se sekoaa. Rekku luulee Kakea kaikkien koirien koirajumalaksi ja työntää kuononsa päättäväisesti Kaken haarojen väliin.
Kake vaappuu karkuun kahden kauppakassin kanssa, mutta Rekku ei hellitä, vaan työntää kuononsa yhä uudelleen kohti Kaken haaroväliä.
Lopulta Kake nappaa Rekkua pannasta kiinni. Emmi kiittelee ja juoksee kohti Kakea ja koiraa.
Lähietäisyydellä katseet kohtaavat hiljaisuuden vallitessa. Rekku lipoo kieltä. Seuraavaksi kaikki osapuolet jatkavat kohti uusia haasteita.
Kotona suihkussa - nivuset verillä - Kake pohtii:
”Voikohan ihminen saada verenmyrkytyksen omasta ulosteestaan?”
Kake pyörtyy. Ulkona pyryttää.
Illalla Iida palaa kotiin. Kake päättää palauttaa Sputnik-tabletit Haukka-Penalle heti seuraavana päivänä. Hän ei mainitse asiasta Iidalle.
Iltapalan jälkeen Iida ja Kake katsovat yhdessä Arnold Schwarzeneggerin vanhoja treenivideoita. Samaan aikaan Strömsössä Owe tekee pöytäkoristeen vanhasta suksesta. Kello 22.02 Kake nukahtaa ja Iida kutoo sukkaa.
Elämä hymyilee.


Ei ylimakeaa – kiitos!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla