Päähenkilöt: Iida, ikääntyvä fitness-tähti/kauneusalan ammattilainen. Kake, 55-vuotias lisäravinnekonsultti. Haukka-Pena, 57-vuotias kuntosaliyrittäjä.

Kake istuu pilkillä. Takkutukkainen eläimen taljaan pukeutunut mies kävelee kohti.
”Ahoi muukalainen, olen Urzan, Karhun poika. Nouseeko järvestä kaloja.”
”Ei nouse, mutta onneksi aurinkokaan ei paista, niin ei ole turhia odotuksia.”
”Heräsin vartti sitten tuolta junatunnelista (osoittaa sormella). Päätä särkee ja kurkkuun pistää. Onko viinaa”, Urzan kysyy.
”Termospullosta löytyy kahvia, jos maistuu.”
Urzan nyökkää. Kake kaataa vieraalle kahvia.
Seuraavaksi paikalle saapuu sininen norsu, palava pensas sekä kolme punaista kamelia.
”Päivää kansalaiset. Olemme matkalla tapaamaan Suurta Lapiomiestä. Palava pensas toimii oppaanamme, koska meillä muilla on erittäin huono suuntavaisto”, sininen norsu töräyttää.
”Niin.. ja onhan palavasta pensaasta muutakin hyötyä. Pysytään lämpöisenä reissun aikana. Suomi on kuitenkin kylmä maa”, pienin kameleista jatkaa.  
”Mistäs kaukaa vieraat tulevat”, Kake kysyy.
”Esko Pipinen, Suuri Rillipää on johtajamme, enempää emme voi valitettavasti kertoa”, norsu vastaa.
”Mikäs siinä sitten. Ei me suomalaiset muutenkaan turhia kysellä. Monessa muussa maassa teillä olisi tässä suhteessa varmasti paljon hankalampaa”, Kake vakavoituu.
”No.. sen verran voimme paljastaa, että matkamme keskiössä on hiihtourheilu sekä tietysti merenkulkuun liittyvät seikat”, keskikokoinen kameli huomauttaa.
”Tärkeitä asioita molemmat”, Kake myöntää ja tarjoaa uusille vieraille kuumaa kahvia sekä Kyllikki Kukkasen leipomia jättisuuria voisilmäpullia.
Kahvihetki kuitenkin keskeytyy, kun jää rikkoutuu ja jään alta pompsahtaa esiin henkilöauton kokoinen miehen pää sekä oranssi lapio.
”Tervehdys, olen Suuri Lapiomies ja aina etuajassa, koska näissä hommissa ei parane myöhästellä, muuten tulee liitolta penalttia.”
”Melko radikaalia”, Kake tuumaa.
Norsu, kamelit ja palava pensas asettuvat tottuneesti jonomuodostelmaan. Kake ja Urzan pomppaavat pystyasentoon ja vetävät kättä vaistomaisesti lippaan. Suuren Lapiomiehen energiatasot värähtelevät sellaisilla taajuuksilla, että miehillä ei ole vaihtoehtoja. Kake ja Urzan toimivat ikäänkuin korkeamman voiman ohjaamina.
”Kake ja Urzan, koska olette kohdelleet vieraitani ystävällisesti, toteutan nopeasti kolme toivettanne. Eli hyvät herrat mitäs saisi olla. Jos Urzan aloittaa.”
”Jaha.. pari pulloa Jaloviinaa, viisi kiloa poron kuivalihaa ja Nikon D5500-järjestelmäkamera. Valokuvaus on nimittäin aina kiinnostanut.”
”Mitäs Kakelle laitetaan”, Suuri Lapiomies kysyy.
”Iidalle uusi kylpytakki, minulle Orionin valokarttapallo sekä voima-twister ystävälleni Haukka-Penalle, kun varkaat veivät sen vanhan tuossa ihan joulun alla”, Kake sopertaa.
”Toteutukoon toiveenne ja oikein hauskaa viikonloppua”, Suuri Lapiomies jyrähtää ja alkaa pyörittää vimmatusti oranssia lapiota päänsä päällä. Lumi pöllyää ja kuuluu valtaisa kongin kumahdus.
Kun myräkkä hälvenee, Kake huomaa jääneensä Urzanin kanssa kahdestaan. Muu seurue on häipynyt.
Kaken pilkkirepun vierestä löytyy kaksi isoa pulloa Jaloviinaa, viisi kiloa poron kuivalihaa, järjestelmäkamera, pinkki froteinen kylpytakki, Orionin valokarttapallo, voima-twister sekä kaksi pussillista kultarahoja.
”Melko radikaalia, saatiin vielä kaiken päälle pussilliset kultarahoja”, Kake ihmettelee.
”On.. radikaalia on”, Urzan raapii päätään.
”Aikamoinen päivä, eiköhän me lähdetä tästä kotia kohti”, Kake ehdottaa.
”Joo, mennään vaan ja kiitokset kahvista”, Urzan vastaa.

Illalla Kake antaa Iidalle pinkin froteisen kylpytakin. Iidan mielestä uusi kylpytakki on ihana. Myöhemmin Iida ja Kake katsovat yhdessä Arnold Schwarzeneggerin vanhoja treenivideoita. Samaan aikaan Strömsössä Owe tekee pöytäkoristeen vanhasta suksesta. Kello 22.02 Kake nukahtaa ja Iida kutoo sukkaa.

Pena käy saunassa ja lukee yömyöhään vanhoja Tex Willereitä. Elämä hymyilee.


Ei ylimakeaa – kiitos!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla