Päähenkilöt: Iida, ikääntyvä fitness-tähti/kauneusalan ammattilainen. Kake, 55-vuotias voimamies/lisäravinnekonsultti. Haukka-Pena, 57-vuotias kuntosaliyrittäjä.

Morjens Iida ja Kake!

Viettäkäähän antoisa loma Kanarialla. Jos Nykäsen Matti tulee kylillä vastaan, kertokaa multa rajut bodyterveiset. Kyllä se Haukka-Penan varmasti muistaa. Kukapa ei muistaisi.
Täällä mun kotisalilla on taas ollu varsinaiset hullut päivät. Vai pitäiskö sanoa hullujen päivät.
Eilen kolme romanikansalaista tuli paikalle, maksoivat kiltisti kertamaksun, mutta alkoivat treenaamaan penkkipunnerrusta suorat pöksyt jalassa, kauluspaitasillaan. Lakeerikengät ja nahkatakit jättivät sentään pukuhuoneen puolelle.
Ilmoitin sitten pojille, että seuraavalla kerralla urheiluasussa, kiitos!
Eiköhän viesti menny perillle. Näin uskon.
No.. eipä menny kauan niin naapuritalon gootti-poika hiipi paikalle mustissaan ja jäi alta aikayksikön nenälävistyksestä jumppamattoon kiinni. Verta tuli sen verran, että matto meni vaihtoon. Gootti lupas maksaa kulut. Itkuhan sille tuli silmään. Mua kävi vähän poikaa sääliksi. Pitäisköhän mun ostaa sille joululahjaksi Rapalan uistinpakki, johon se vois laittaa kaikki ne killuttimet naamastaan ennen salille tuloa.
Seuraavaksi paikalle saapui salin ”nyrkkeilijä” valkoisessa Everlast-asussaan. Meno oli niin hurjaa, että välillä ihan aidosti mietin, että koskahan säkki tyrmää nyrkkeilysankarin.
En ole kummoinenkaan ennustaja, mutta jonain päivänä se vielä väistämättä tapahtuu, ellei hyppykepin ranteet mene lopullisesti sijoiltaan ennen sitä.
Vielä alkysyksystä yritin vähän opettaa kaverille etummaista suoraa ja korostin rentouden merkitystä, mutta hän taisi olla niin sanottu ”valmis nyrkkeilijä” eli hän valmentaa mieluummin itse itseään.
Siinä mielessä hän ainakin on valmis, että minkäänlaista kehitystä en ole säkkitreenissä toistaiseksi havainnut. Tietysti sisältäähän boxing-harjoittelu paljon muitakin osa-alueita. Ehkä hän sitten loistaa niillä muilla osa-alueilla. Pakko kuitenkin todeta, että kaveri lyö todella yllättävistä kulmista. Siitä pisteet!
Muistatko Kake muuten sen hullun sakemannin, joka kävi mun mökillä saunomassa viime kesänä. Se kävi täällä salilla myös eilen skitso-Hannun kanssa.
Olisko se ollut joku Alex.. joo oli se.. Alex aus Berlin.
Melko radikaali persoona tämä Alex.
Viime kesänä oltiin tosiaan mun mökillä, skitso-Hannu, Alex ja minä.
Olutta ja semmosta, normieloa Suomen suvessa. Illalla mentiin saunaan.

Tapakulttuuri Alexia aluksi oudoksutti. Sitte se villiintyi yöttömässä yössä. Saunomisesta ei tullut loppua ja olutkin virtasi. Ongelma ilmentyi seuraavana päivänä, kun se ei enää tahtonut käyttää vaatteita ollenkaan. Halusi tepastella munasillaan ympäri tonttia 24 h (naapurit ihmetteli).
Päässä Alexilla naksahti. Meni vissiin nudismit ja pohjoisen saunakulttuurit jotenkin sekaisin. Suomi = villi-ihmiset = alkuparatiisi. Sisävessaa kuitenkin käytti, eli ei nyt sentään ihan villieläimen tasolle taantunut.
Sitten alkoivat sakemannin esitelmät muun muassa siitä, miten huonosti suomalaiset metsiä hoitavat, koska Greenpeace-uutiset oli tarkkaan Berliinissä tutkittu. Tehometsätalous ihan perseestä. Meidän mökkipihan koivutkin näytti aika huonovointisilta, varmaan joku happosade tai ydinvoima. En muista enää, paljon tuli juttua sakemannin suusta.

Sivulauseessa Alex hämmästeli suomalaisten elintasoa. Oli ollut uskossa, että täällä vaan Volgalla ajetaan, koska Kaurismäki-leffat oli tuttuja. Nehän on luontodokkareita, en kiistä. Suosittuja Saksassa, kulttuuripiireissä.

Onneksi vaatimaton mökkimme kelpasi herrakansan edusmiehelle. Kai se olis itte kuitenkin suunnitellu paremman ja ekologisemman. No.. toki suomalaisetkin maailmalla villiintyvät, en kiistä sitäkään.
Mutta, ei mulla muuta tällä kertaa. Hauskaa Kanariaa ja tutuille terkut!

Terveisin,
Pena


Kun mies saa kirjeen valmiiksi, Pena käy saunassa ja lukee yömyöhään vanhoja Tex Willereitä.

Iltapalan jälkeen Iida ja Kake katsovat yhdessä Arnold Schwarzeneggerin vanhoja treenivideoita. Samaan aikaan Strömsössä Owe tekee pöytäkoristeen vanhasta suksesta. Kello 22.02 Kake nukahtaa ja Iida kutoo sukkaa. Elämä hymyilee.


Ei ylimakeaa – kiitos!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla