Olen melko innokas lehtien lukija ja aina tähän aikaan vuodesta niissä alkaa esiintyä yksi tuttu teema. Erilaisia uuden vuoden lupauksia alkaa ilmestyä joka paikkaan.

Mietin sitten tänä vuonna, kun tässä eletään melkoisia aikoja, että mitäpä sitä näin eläkeläisenä menisi lupaamaan itselleen ja ehkäpä muillekin?

Olen vähän kyllä sitä mieltä, ettei lupaukset taida kovinkaan monella kantaa kovin pitkälle. Jo ennen vanhaan oli työporukoissa väkeä joka aloitti diettiä tammikuussa, mutta sitten oltiin munkit kädessä jo helmikuussa. Yhtä moni kaveri päätti työmaalla heittää tupakoinnin, vaan olipa siellä nortti huulessa jo helmikuuhun mennessä valtaosalla.

En siis itse viitsi mitään hurjia suunnitelmia tehdä tai luvata kuuta taivaalta. Mutta onhan se ihan kiva vaikka huumorimielessä pohtia, mitä sitä voisi ensi vuonna yrittää saada aikaan.

Tärkeintä on että asetetut suunnitelmat ja tavotteet vie miestä hiljalleen vähän eteenpäin - ei tässä tarvi eri ukoksi muuttua.

1. Pyrin viettämään enemmän aikaa lastenlasten kanssa

Tähän on tänä vuonna tullut tietysti vähän maailmanmenon toimesta esteitä. On pitänyt olla erossa läheisistä välillä pitkiäkin aikoja.

Ja toki niin pitääkin tehdä, jotta pysytään kaikki terveenä. Mutta onhan niitä tapoja viettää aikaa muutenkin ja haluaisin siihen panostaa enemmän ensi vuonna. Eli pitää opetella vielä lisää tätä teknologian ihmeellistä maailmaa.

Ensijaisesti toivon kutenkin et korona helpottais ja voisi tavata ihan kasvokkain. On ollut vaikea suhtautua siihen että vieraita ei käy- tuntuu kyllä kurjalta olla yksin vaikka he tietenkin rakkaudesta minua välttelevät kun eivät tartuttaa haluakkaan.

2. Kevyt kävelylenkki kerran viikossa voinnin mukaan

Kerroin aiemmin siitä, että nivelrikossakin on tärkeä pysyä liikkeessä. Fysioterapia on tähän itsellä ollut niitä parhaimpia keinoja, mutta myös pienet kävelylenkit on mahdollisia.

Olen kuitenkin loppuvuodesta laiskistunut ja tuntuu, etten pääse liikkeelle. Siispä yritän ensi vuonna varmistaa, että teen ainakin yhden pidemmän lenkin joka viikko.

Joka päivä yritän happihyppelyn ottaa että pysyy verenkirto kunnossa ja mieli virkeänä.

3. Opettelen säästämään

Raha-asioiden hoitoa on tullut vuosien saatossa siis opiskeltua. Kun ne omat asiat pisti aikoinaan sekaisin toimillaan, on niitä velkoja ja muita pitänyt korjailla pois päiväjärjestyksestä sitten näin vanhemmalla iällä. Noh, nyt on aika ottaa taas vähän skarppausta asian suhteen ja opetella vieläkin tehokkaampaa säästämistä.

Eläkeläinen ei juuri voi säästää pienistä tuloistaan, mutta kyllä niitä keinoja aina löytää. Suositella voi tutustua tähän google hakusivulta löytämääni fiksunkuluttaja blogin ohjeisiin säästämisestä. Omalla säästämisellä pyrin saamaan mielenrauhaa pahempien sairastumisten varalle ja oishan se mukava jättää taakseen lähdön koittaessa muutakin kuin pöytäliinat ja vanhat kalsarit.

En aijo ottaa paineita jonkin tietyn summan säästämisestä. Enkä haluakkaan mitään hurjia summia säästää, mutta jos vaikka niin, että vuoden lopussa pääsee matkustamaan…jos se nyt on maailmanmenon valossa silloin mahdollista!

4. Opettelen laittamaan ruokaa

Kyllähän minulta perunat keittyy kypsiksi ja pihvinkin osaan paistaa. Mutta olisi kiva eläkeläisenä opetella tekemään vähän monipuolisempaa ruokaa. Kauppojen hyllyillä on tänä päivänä vaikka minkälaisia tuotteita, hienoilla nimillä höystettynä.

Mutta eihän niitä tällainen vanha höppänä uskalla ottaa kärryyn. Mutta jospa ensi vuona rohkaistuisi ja ryhtyisi laajentamaan sitä ruokalistaansa. Ystävätär (johon saatan olla hieman ihastunut - siitä lisää myöhemmin blogissani) vinkkasi kotikokki nettiosoitteen josta olen saanut inspiraatiota kokkaukseen. Suosittelen!

Ei paineita toteutuksesta

Nuo omat lupaukset nyt ovat tuommoisia helppoja ja kevyitä.

Mutta eipä minusta mitään liian vaativaa kannatakaan yrittää. En aio ottaa mitään paineita siitä, mitenkä sitä jaksaa toteuttaa toiveita joka päivä. Pääasia minusta tässäkin on se, että itseään yrittää aina kehittää vähän eteenpäin ja paremmaksi, elämästä samalla nauttien.

MOnesti tuntuu että eläkeläiset vähän luovuttaa itsensä kanssa minä yritän pysyä ajatuksessa että aina voi mennä eteenpäin oli ikää kuinka paljon tahansa.

Mahtavaa kaunista ja rehellistä uutta vuotta 2021 kaikille eläkeläislehden lukijoille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla