Peking, 27. toukokuuta

Hangzhoun kaupunki on Kiinan suosituimpia turistikaupunkeja. Sen Länsijärveä on ylistetty kauneudestaan jo Marco Polon ajoista lähtien.

Kävin tutustumassa puolentoista päivän reissulla kaupunkiin. Ymmärrän kyllä miksi sitä ylistetään. Länsijärven rannoille on luotu todella idyllinen puistoalue. Kiersin järveä polkupyörällä, mutta rannalle päästäkseen pyörä on jätettävä parkkiin. Pyörä- ja lemmikkikieltoa valvottiin tiukasti poliisien ja vartijoiden toimesta, mutta samaan aikaan viereisellä vilkkaalla katutiellä sai mellastaa vapaasti. Sinänsä Hangzhoussa oli mahtavaa pyöräillä, sillä en ole missään nähnyt enempää pyöräteitä kuin siellä.

Järven yksi laita oli suljettu siviileiltä kokonaan. Se oli sotilasaluetta. En tiedä onko järjestely pysyvä vai liittyykö se elokuussa pidettävään G20-kokoukseen. Oletan, että poliisien valtava lukumäärä johtui siitä, että muualta on värvätty poliiseja tulevaa kokousta varten ja nyt he olivat tutustumassa kaupungin järjestyksen pitoon.

Hangzhoussa minua kiehtoi kasvien monivärisyys. Myös veden väreissä oli paljon vaihtelua. Olin juuri ottamassa kuvaa sinisestä myllylammesta, kun rinteestä eteeni nousi siivekäs enkeli. Siipineitokin vähän säpsähti, mutta heitti sitten minulle pikaisen nätin poseerauksen. Ajattelin hänen olevan mukana jossain roolipelissä, mutta ehkäpä kysy oli oikean elämän rooleista. Hänen peräsään nimittäin seurasi kolmen hengen valokuvausryhmä ammattikameroineen ja heijastinlevyineen. Juuri sellaisella kokoonpanolla kiinalaismorsiamista tai hääpareista tehdään laajoja valokuvakansioita.

Laajan lummepuiston kanavat olivat hyvässä kunnossa eikä niissä näkynyt roskia tai edes kuollutta kasvustoa. Siitä oli huolehtimassa ainakin ystävällinen roskankerääjä oranssissa haalarissa. Hän siivosi pudasta uusiokäyttöön otetulla matkustajaveneellä ja sauvoimen toisessa päässä olevalla haavilla.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla