Chengdu, 12. huhtikuuta

Chengdu tuntuu minusta kaupungilta, jolla on huono itsetunto ja jonka sen takia isottelee. Isottelu näkyy varsinkin keskustassa, jossa kadut ovat leveitä ja rakennukset massiivisia.

Omassa kokoluokassaan Chengdun keskusta ei ole erityisen suurenteleva, onhan kaupungissa 14 miljoonaa asukasta. Mutta kun keskustaa ja tiettyjä uusia liikenneväyliä vertaa kaupungin muihin, ränsistyneisiin osiin, tuntuu epäsuhta suurelta.

Kesä on täällä Sichuanin pääkaupungissa jo pitkällä ja keskustan kukkaistutukset ovat asiaankuuluvassa kunnossa. Täällä on jopa nurmikoita, mutta kukaan ei uskalla jalkaansa astua niille. Johtuneekohan se siitä, että ydinkeskustan alueella Tian Fu -aukion ympärillä pyörii virkapukuisia, käsivarsisuojuksilla varustettuja poliiseja joka paikassa. Olipa siellä yksi, joka partio ajamalla edestakaisin Sedge-ajurilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla