Kiina on kiehtova maa. Jotenkin se pystyy yllättämään aina uudestaan. Kahden eläkkeellä olevan miehen parin kuukauden reissu alkaa 3. huhtikuuta ja ensimmäinen yllätys koettiin jo konsulaatissa.

Kiinan viisumin hankkiminen on aina sujunut nopeasti. Kunhan lomakkeen jokainen kohta on täytetty, viisumi on tullut neljässä päivässä. Niin tälläkin kertaa. Yllätys oli se molemmat meistä saivat viisumin, jolla voi saapua Kiinan kahdesti, vaikka vain veljeni haki sellaista. No, sehän antaa lisää joustavuutta matkasuunnitelmien muokkaamiseen.

Viisumianomuksessa kysytään matkasuunnitelmaa. En ole koskaan oikein tiennyt sen tarkoitusta, sillä sen toteutumista ei valvota, mutta tunnollisesti olen sen aina yrittänyt täyttää. Pari vuotta sitten olin hakemassa viisumia ja näin siellä kuinka virkailija antoi paperinipun takaisin ja huomautti liikemiestä siitä, ettei tällä ollut hotellivarausta. Mies astui kolme askelta taaksepäin, veti esiin älypuhelimen, puuhasi sen kanssa hetken ja näytti sitten virkailijalle hotellivarauksensa.

Muutamaa vuotta aikaisemmin tapasin Kiinassa nuoren saksalaisen naisen, joka oli monen kuukauden kiertomatkalla siellä. Hän kertoi, että häneltä oli viisumia varten vaadittu majoitusvaraukset koko matkan ajalta. Hänellä ei ollut matkasuunnitelmaa, niinpä se piti tempaista hatusta ja käydä tekemässä iso joukko hostellivarauksia. Viisumin saannin jälkeen hän oli vapaa matkustamaan minne tuuli sattui puhaltamaan.

Meidän kierroksemme alkaa Xi'anin kaupungista maanantaiaamuna. Tässä blogissa raportoin siitä millaisia seikkailuja Kiina meille tarjoaa. Toivotan teidät seuraamme sanoin, jotka tulevat vastaan monta, monta kertaa jokaisen kiinalaisen tavaratalon sisäänkäynnin jälkeen:

欢迎光临 (huānyíng guānglín) eli tervetuloa!

(Siellä täytyy olla kokonainen tervetulleeksi toivottajien ammattikunta.)

 

 

 

Kommentit (1)

pitulo1
Liittynyt24.8.2015
2/1 | 

Odotan mielenkiinnolla seuraavaa kirjoitustasi. Kiina ja varsinkin sen historia on kiehtonut minua aina. Kiinan matka on toistaiseksi tekemättä mutta suunnitelmissa on. Toivotan teille mukavia seikkailuja Kiinassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla