Huashan, 7. huhtikuuta

Matka Huashaniin alkoi hyvin. Kävelimme Xi’anin eksyttävän suurella rautatie- ja bussiasemalle ja löysimme paikallisen kartan tutkistelun ja muutaman kyselyn jälkeen oikeaan bussiin.

120 kilometrin matka Huayinin kaupunkiin kesti vain runsaan tunnin. Siellä olivat vastalla kiinalaisen arkipäivän seikkailun ensimmäiset sävelet. Perillä bussin matkustajat ohjattiin myyntitilaisuuteen, josta meidät ja muut länkkärit tosin häädettiin ulos. Kiinalaisille asiakkaille esiteltiin Huashanin karttoja luentosaliksi kalustetussa huoneessa.

Niille, jotka olivat menossa suoraan vuorelle näytettiin suunta, mutta meidän oli löydettävä retkeilymaja, josta olimme varanneet huoneen. Yksi kansainväliseen retkeilymajaketjuun kuuluva paikka löytyikin pian, mutta varauksemme ei ollut siellä. Henkilökunta, kaksi nuorta naista, kummasteli varaustamme eikä oikein osannut päättää minne päin meidän olisi lähdettävä. Syykin selvisi myöhemmin.

Nettisivulla, jolla esittelin varaustamme, oli toisen “hotellin” kuva. Se oli taas ihan vieressä. Kun melkoisen epätietoisuuden jälkeen päädyimme kuvan hotellin luo nuori mies johdatti meidät sisälle kahden kaksikerrospunkan huoneeseen. Hänen mukaansa firmalla on kaupungissa kaksi hostellia. Kun olimme jo vähän asettuneet taloksi tarjosi hän mahdollisuutta siirtyä toiseen hotelliin. Millä oli kiire vuorelle, joten päätimme jäädä,  vaikka paikka ei vaikuttanut kovin hääppöiseltä. Hän vielä heitti meidät autolla siihen toiseen hostelliin, joka oli juuri siinä, mistä reitti nousi vuorelle.

Hua- eli kukkavuorelle kiipeäminen oli hikinen urakka, mutta sää oli ihanteellinen ja maisemat juuri kukkaan puhjenneine puineen ja pensaineen palkitsevia. Yli 1600 metriin nousevan pohjoishuipun jälkeen jäljellä oli vielä viisihippuisen vuoren neljä muuta huippua, joista korkein nousi noin 2200 metriin. Tarkoitus oli kävellä takaisin samaa tietä, mutta aika ei riittänyt ja piti turvautua gondolihissiin, joka toi minut ja kiipeilytuttavani alas vuoren toisella puolella. 140 juania maksanut gondolikyyti oli kyllä kokemisen arvoinen sekä korkeutensa että useiden huippujen kautta kulkeneen reittinsä vuoksi.

Hissin pääteasemalta laskeuduttiin useiden suurten aukioiden kautta bussipysäkillä, jossa sielläkin oli varauduttu jonotuskarsinoin palvelemaan satoja ihmisiä. Bussin jälkeen amerikkalaiskiinalainen pariskunta, jonka kanssa olin vuoden huippuja kolunnut, tarjosi minulle taksikyytiä, koska hostellini olisi heille matkan varrella. Hostellin englanninkielinen nimi tai osoite osoite ei merkinnyt taksin kuljettajalle mitään, joten piti soittaa hostelliin, joka antoi taksille ohjeet.

Kuinka ollakaan, päädyin juuri siihen hostelliin, jonka olin alunperin varannut, mutta jossa emme asuneet. Yritin selittää, että se on väärä hostelli, mutta siihen ilmaantunut paikan emäntä väitti kivenkovaan, että hän tunnistaa minut ja olin juuri aamulla tullut sinne. Kyydin tarjonneella pariskunnalla olisi ollut kiire junalle ja hyppäsin jo pois autosta ja sanoin löytäväni toisen kyydin. Silloin hostellin ovesta tuli mies, joka oli kaapannut meidät siihen toiseen hostelliin ja ohjasi minut takaisin taksiin. Se säästi minut päivän toiselta kaappaukselta. Toivottavasti ystävällinen pariskunta ennätti junaan ja takaisin Xi’aniin.

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Jopa oli kertomus. Taitaa tuo Kiinassa seikkailu vaatia pitkää pinnaa? Varmaan olitte täysin uupuneita päivän koitosten jälkeen...

Laowai
Liittynyt20.3.2016
5/3 | 

Viittaan tämän blogin mottoon: Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Kun tämän pitää odotusarvona, niin nämä tapahtumat eivät rassaa niin paljon. Nimimerkki Laowai tarkoittaa ulkomaalaista. Kyllä sen päivittäin lasten suusta kuulee.  Aikuiset ihmiset viittaavat meihin sanalla laoren, se taas tarkoittaa tarkoittaa vanhaa ihmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla