Kunming, Yunnan, 8. toukokuuta

Lijiang on 800 vuotta vanha kaupunki Yunnanin maakunnan pohjoisosassa. Vuorten ympäröimässä kaupungissa on toista miljoonaa asukasta. Turisteja on varmaan saman verran.

Vierailin siellä kymmenkunta vuotta sitten ja jo silloin kaupunki on tunnettu turistikohde, jonka katujen varret olivat täynnä hopean ja värikkäiden käsitöiden myyjiä. Silti kaupunki oli viehättävä.

Lijiangin kaupallisuus ei ole kadonnut minnekään, mutta se on kyllä hienostunut. Rihkamaa on vähemmän ja taidekäsitöitä enemmän. Lisäksi sinne on tullut paljon lisää ravintoloita ja kokonaan uusi baarikatu.

Kaupungissa oli runsaasti rumpukauppoja. Ne olivat täynnä eri kokoisia koristeellisia käsirumpuja, joiden sointia oli usein esittelemässä kaunis nuori nainen. Joissain kaupoissa jammailtiin usean soittajan ja syntetisaattorin voimin. Rummut olivat hyvin esillä myös baarikadulla, jossa musiikki soi ja teatterisavu pöllähteli kadulla saakka jo ilta seitsemän aikaan. Wikipedian mukaan Lijiangista on tullut nuorison suosima biletyskaupunki, jonne kokoonnutaan lomien aikaan.

Puhun tässä nimenomaan Lijiangin kuuluisasta vanhasta kaupungista, joka on ollut Unescon maailman perintölistalla jo monta vuotta. Vanhan kaupungin ympärillä rakennetaan paljon. Rakennukset ovat tyyliltään uskollisia alueen vanhoille rakennuksille. Turistit tarvitsevat lisää huoneita.

Me majoituimme Garden Inn -nimisessä hostellissa, joka on vanhan kaupungin yläpuolella. Huoneiden ikkunoista avautui näköala suoraan kaupungin katoille.

Päivällä jouduimme ostamaan 80 juania, siis vähän yli 10 euroa maksavat liput, päästäksemme vanhaan kaupunkiin. Illalla ei lipunmyyjiä eikä tarkastajia enää näkynyt. Kaupallisuudesta huolimatta Lijiang oli mielestäni edelleen viehättävä kaupunki, jossa kannattaa vierailla. Vähän jäin kaipaamaan niitä naisia ja miehiä, jotka kymmenen vuotta sitten kantoivat kaupunkiin suurissa selkäkoreissa kasviksia ja hiiliä, joita he olivat polttaneet maaseudun laittomissa miiluissa.

Kaupungin suurin vetonaula näyttää edelleen olevan suuri vesipyöräpari, joka vetää kiinalaisia turisteja kuin hunaja kärpäsiä. Se istuu hyvin kaupungin tunnukseksi, sillä sen läpi virtaa Jinsha-joen kolme haaraa. Ne ovat kovin vaatimattomia verrattuna siihen miltä sama joki näyttää Loikkaavan tiikerin rotkossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla