Qingdao, Shandong, 20. toukokuuta

Reissun luonne muuttuu, kun pysähtyy paikalleen. Silloin alkaa huomata, että maailma ympärillä ei ole staattinen vaan siinä tapahtuu muutoksia kokoajan.

Olen nyt ollut Qingdaossa melkein kaksi viikkoa ja asunut samassa Hostel Marinan neljännen kerroksen huoneessa. Ikkunasta on suora näkymä pieneen kalasatamaan. Kalastajat lähtevät merelle aamun koitteessa noin viiden aikaan. Vuoroveden vaihtelu vaihtelun mukana satamaan jäävät paatit jo kelluvat tai makaavat mutaisessa pohjassa. Poukaman rannassa, pysyvästi lähes kuivalla on useita hylättyjä kalastusaluksia.

Joskus pihalta kuuluu sotilaiden lyhyitä äkseerauskomentoja. Majakka, joka ennen oli vain torni pyöreällä, joskin melko laajalla kivijalustalla, on katettu tummalla lasilla. Se ja ainakin kolme isoa naapurirakennusta ovat laivaston käytössä.

Olen kuvannut valon ja vuoroveden mukana muuttuvaa maisemaa ahkerasti. Liitän tähän muutamia kuvia. Mukana on myös pari kuvaa lähellä toimivasta kalatorista ja sen tarjonnasta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla