Peking, 29. toukokuuta

Pekingin tunnetuimmat nähtävyydet ovat minulle tuttuja. Olen käynyt Kielletyssä kaupungissa ja Kesäpalatsissa useita kertoja, samoin olen nähnyt olympialaisten suorituspaikkoja ja vähemmistökansojen puiston. Ne ovat hienoja paikkoja, mutta jokainen vie oikeastaan ainakin päivän.

Tällä kertaa aikaa oli vain runsaat pari päivää, joten tyydyin käymään Pekingin entisellä sotateollisuusalueella, joka on nykyään taidekaupunginosa. Kävely majapaikasta sinne oli kuitenkin antoisa ja se sattui vielä liippaamaan yöelämästä tunnettua Sanlitunin aluetta.

Sattumareitin varrella oli runsaasti mielenkiintoisia rakennuksia ja näkymiä. Muistan tämän myös edelliseltä vierailultani, Pekingissä hortoilunkin on palkitsevaa.

Pekingin rautatieasemalta yöjuna vei meidän Xi'anin asemalle. Meillä oli riittävästi aikaa eli kolme tuntia päästä Xi'anin lentokentälle. Juna oli hieman myöhässä, liikenne mateli tietöiden takia ja Kiinasta lähteminen vaatii lukemattomia henkilöllisyys-, raja-, tulli- ja turvatarkastuksia. Selvisimme ajoissa koneeseen, mutta seuraavalla kerralla varaan kyllä aikaa enemmän kuin riittivästi.

Kiitos kanssamatkustajille!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla