Xian 6. huhtikuuta

Xi'anissa, kun myös monissa muissa Kiinan miljoonakaupungeissa, on kaupunginosa, jossa muslimit ovat enemmistönä. Kävelimme siellä tänään pitkin poikin. Kadut olivat rapaisia, eläväisiä ja meluisia. Kolmi- ja kaksipyöräisiä oli enemmän kuin autoja, joita ei kapeilla kaduilla kuuluisi olla ensinkään.

Meteli oli jatkuvaa sorinaa. Se poikkesi (edukseen) pienten liikkeiden kansoittamien keskirikkaiden kauppakatujen koneellisesti huudetusta mainosmetelistä. Sisäänhoukutushuutoja tuli sekä nauhoitettuna että kauppojen edustalla seisovilta mikrofonilla tai käsikaiuttimella varustetuilta naisilta.

Kävimme vilkaisemassa myös kaupungin läntistä moskeijaa. Minareetista ei kuulunut kutsuhuutoa rukoukseen, mutta moskeijan etupihalla päräytettiin lyhyesti kelloa rukoushetken alkamisen merkiksi. Se sai pihapiirissä roikkuneisiin miehiin liikettä: kengät pois ja sisälle harjoittamaan tahdistettua rukoilua. Varmaan ne, jotka olivat saapuneet hyvissä ajoin ja käyneet jalkapesulla etukäteen, olivat vähän toisia hurskaampia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Jokainen päivä Kiinassa on seikkailu. Tämän kun pitää mielessä niin omatoimimatkan väistämättömät kompuroinnit eivät pääse pahoittamaan mieltä. Kirjoittaja on tykästynyt Kiinaan asuttuaan siellä yhteensä runsaat kolme vuotta. Tässä blogissa hän raportoi kokemuksistaan kahden kuukauden reppureissulta eri puolilla Kiinaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla