Terve rakkaat lukijat ja tervetuloa tänne uuteen blogiin lukemaan tälläisen keski-ikäisen miehen mietteitä.

Olen nelikymppinen, perheellinen mies pääkaupunkiseudulta. Työkseni teen tylsää toimistotyötä.

Halusin kokeilla blogin kirjoittamista taas pitkän tauon jälkeen, sillä taas kerran vaikuttaa siltä, että vapaa-aikaa tälläiseen luovaan hommaan olisi.

Tällä kertaa tuumaillaan etätyön terveysvaikutuksia, etenkin ruokavalion suhteen.

Onko etätyö oikeasti haitallista?

Olen tehnyt etätöitä nyt reilun vuoden ja sen aikana paino on noussut jo reilun kymmenen kiloa! miten se on mahdollista?

käytännössä työskentelyni on lähes samanlaista kuin työpaikalla, eli pelkkää istumista.

Työpaikalla käynti kuitenkin aiheuttaa pientä, pakollista liikuntaa. Olen myös huomioinut sen, että nykyisin en edes jaksa lähteä lenkille. Ennen kävin ilomielin työpäivän jälkeen nopealla lenkillä.

Napostelu on etätyön vaara

Kun paino alkoi nousemaan, tein havainnon että napostelen etätöitä tehdessä huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Miksi? Koska jääkaappi on ihan liian lähellä ja siellä on aina mieluista syötävää

Työpaikalle harvoin toin jääkaappiin sellaisia määriä ruokaa mitä kotona on, tällöin työpäivän aikana ei tullut edes mieleen käydä välillä hakemassa pientä purtavaa.

Kokeilin laihduttaa

Yritin pudottaa painoa ns. vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta edellisestä syystä sekään ei onnistunut. 

Olen vähentänyt hiilihydraatteja myös aikaisemmin, mutta aikaisemmin se on onnistunut huomattavasti paremmin. Miksikö? varmaan siksi, ettei töissä ole jääkaapissa herkkuja.

En voi myöskään pakottaa vaimoani saati lapsia karsimaan hiilihydraatteja, koska ketoosi saattaa olla joillekkin jopa vaarallinen

Ehkä taas töihin palattuani aloitan jonkun tiukan superdieetin. Luin mm. lily.fi palvelun blogeista hyviä keto49 kokemuksia, voisiko se olla hyvä startti laihdutusprojektille.

Etätyöskentelyssä on vielä paljon opittavaa

Toivottavasti nykyisestä sulkitilasta päästään nopeasti eroon, sillä niin mukavalta kuulostava etätyöskentely ei sovellu ainakaan omalle terveydelle.

Terveyden ylläpito onnistuu itseltä huomattavasti paremmin ollessa työpaikalla. näin työt eivät tule kirjaimellisesti kotiin, vaan kotona pystyy rentoutumaan ilman turhia työstressi huolia.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla