Jopa pienet panostukset voivat johtaa siistimpiin tiloihin. Rakastamme puhtaita ja järjestettyjä tiloja, muttemme aina jaksa siivota itse. Siivoaminen ei voi joskus olla yhtä helppo kuin esimerkiksi vedonlyönti. Viime vuonna katsottiin Netflixissä The Home Edit -ohjelmaa nähdäkseen värisateenkaariin järjestettyjä ruokakomeroita ja kirjahyllyjä, sekä sotkuisia autotalleja ja makuuhuoneita. Marie Kondo on myös inspiroinut monia meistä siivoamaan ja muokkaamaan kaappeja sekä laatikoita heittämällä pois esineitä, joita emme enää tarvitse ja eivät herätä iloa.  Voi olla vaikeaa poistaa romuja tosielämässä, vaikka ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona COVID-19: n takia. Mutta muutama pieni askel voi auttaa aloittamaan vaivaa ja jopa parantamaan mielenterveyttäsi yhtä paljon kuin kotisi.

 

Mitä enemmän sotkua sinulla on, sitä vähemmän onnellinen sinulla on tapana olla. Siisti talo tuo mukanaan paremman elämäntavan. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän mukeja, muistoesineitä, huonekaluja, kirjoja, papereita ja tarvikkeita näyttää kasaantuvan. Joten mistä voit aloittaa järjestäminen ja siivoamisen?

 

Aina kannattaa aloittaa heittämällä roskat roskiin. Tartu roskakoriin ja kävele vain talon läpi heittäen pois kaikki rikkoutuneet, vaurioituneet tai todelliset roskat. Vanhoja lehtiä, papereita, joita et enää tarvitse. Tai vie kierrätykseen kaikki vanhat pullot tai muoviastiat, joita et ole käyttänyt pitkään aikaa. Pahvilaatikot voivat myös viedä paljon tilaa, joten niiden poistaminen muuttaa huoneen katselutapaa. Sen jälkeen valitse yksi pieni alue talosta, kuten esimerkiksi keittiön laatikko, helpottaaksesi siivoamista.Määritä paikka saapuville papereille. Papereissa on usein paljon sotkua. Tämä johtuu siitä, että laitamme ne eri paikkoihin - tiskille, pöydälle, työpöydällemme, laatikkoon, lipastomme päälle, autoon. Ei ihme, että emme löydä mitään! Määritä laatikko tai paikka kotona äläkä laita papereita muualle kuin kyseiseen paikkaan. Onko sinulla postia? Laita nelaatikkoon. Kuitit, takuut, käsikirjat, ilmoitukset, lehtiset? Saapuneet-kansioon! Tämä pieni muutos voi todella muuttaa elämääsi.

 

Aina kannattaa aloittaa yhdellä huoneella. Tarkista huoneetta, arvioi häiriöt ja aloittaa lajittelun järjestelmän avulla, jota monet ammattimaiset järjestäjät seuraavat.

Pidä, lahjoita tai heitä pois. Voit toki kokeilla myydä kirpputorilla esineitä, mutta muista siihen voi mennä aikaa, ja esineiden lahjoittaminen voi tuntua paremmalta. Samalla tavalla kuin Marie Kondo on opettanut, harkitse tuoko tietty esine sinulle enää iloa. Onko se mielekäs, hyödyllinen tai sitten vaan hyödytön. Merkitykselliset tavarat saavat jäädä, hyödylliset tavarat, joita et enää halua, välitetään, ja turhat tavarat menevät roskakoriin.

 

Tietysti omaisuudesta eroaminen voi olla emotionaalisesti vaikeaa joillekin ihmisille. Tämä johtuu siitä, että esineisiin voi kulkeutua hyviä muistoja, niiden uskotaan olevan arvokkaita tai vaikuttavan kelvollisilta siirtää niitä seuraavalle sukupolvelle. Silloin on aika puhua. Kysy seuraavalta sukupolvelta, ​​haluavatko he todella säilyttämiäsi esineitä; jos he eivät halua niitä, se on hyväksyttävä, joku muu voi. Aika lahjoittaa tai myydä.

 

Kannattaa myös tarkistaa lääkekaapin. Milloin viimeksi tarkistit lääkkeiden viimeiset käyttöpäivät. Kaikilta löytyy aina kaapin nurkasta vanhoja vitamiineja tai kipulääkeitä. Niitä ei kannatta enää käyttää, mutta ei saisi myös heittää vaan roskiin. Käy lähiapteekilla ja kysy voiko ne jättää heille. Jos sinulla ei olekaan yhtä lääkepistettä, luo yksi nyt. Käy läpi kaikki vanhentuneet lääkkeet, tavarat, joita et enää koskaan käytä, likaiset näköiset siteet, voiteet, joille olet huomannut olevasi allerginen, voiteet, joilla ei ole koskaan ollut vaikutusta energiaasi tai silmäsi ryppyihin. Yksinkertaista olennaiseen.

 

Jos et asu yksin, on myös aika kommunikoida kumppanisi kanssa.Joskus ongelma ei ole vain meissä, vaan ihmisessä tai ihmisissä, joiden kanssa elämme. Puhdas koti on seurausta kaikkien talossa asuvien ihmisten yhteisestä yksinkertaisuusfilosofiasta. Jos selität muutaman minuutin, että haluat todella siistin talon ja että voisit käyttää heidän apuaan, voit mennä pitkälle päästäksesi siihen pisteeseen. Yritä olla vakuuttava ja rohkaiseva pikemminkin kuin nalkuttava ja negatiivinen.

 

Jos kaikki muu epäonnistuu, palkkaa ammattimainen järjestäjä. Kun olet saavuttanut pisteen, jossa et enää pysty saavuttamaan tavoitteitasi, on aika kutsua isot aseet saadaksesi sinut takaisin radalle.

 

Eli lopuksi tässä olisi lista yksinkertaisista tapoista uudelleen järjestellä kämppääsi.

1. Aloita heittämällä roskat roskiin.

2. Aloita valitsemalla yksi pieni alue järjestettäväksi - kuten laatikko.

3. Lajittele tuotteet kolmeen kasaan: Pidä, lahjoita ja heitä.

4. Etsi tietty koti kaikelle, mitä aiot säilyttää - esimerkiksi koukku avaimillesi.

5. Ryhmittele samankaltaiset tuotteet yhteen sen sijaan, että säilytät niitä useissa paikoissa, jotta tiedät aina mistä ne löytyvät.

6. Jos ostat jotain uutta, lupaa päästä eroon jostakin muusta rajoittaaksesi kotiisi liittyviä esineitä.

7. Jos pidät kiinni esineistä, jotka siirtyvät seuraavalle sukupolvelle, kysy perillisiltäsi, haluavatko he esineitä. Ole valmis siihen, että he sanovat ei, ja ole armollinen.

8. Älä yritä tehdä kaikkea kerralla. Aikataulun rajoitettu määrä aikaa työskennellä säännöllisesti.

 

Once you’ve cleaned and organized your home, you need to make sure it stays that way. But how? Add a cleaning weekend to your schedule once a month. You can always ask the family to help, as they can immediately influence whether or not something is worth keeping. Get boxes and garbage bags ready and plan a trip to charity to donate gifts.

 

We hope these tips help you clean and organize your home. Be sure to ask for help if it feels too difficult. You can also take it easy; you don't have to rush.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla