Nyt, kun olen taas saanut vanhoja kasveja heräteltyä henkiin, ja myös muutama uusi tulokas on saapunut kasviperheeseemme, voisin luetella neljä lempikasviani tällä hetkellä. Kaikissa kasveissa on puolensa, mutta kyllä silti aina joukosta nousee omat suosikit – oli se sitten ulkonäön, helppohoitoisuuden, tai vaikka vain kasvista tulevan fiiliksen takia. 

Ensimmäinen suosikkini on perinteinen Jukkapalmu. Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta syy tälle on mielestäni aika söpö – minulla on ollut nimittäin sama Jukkapalmu jo viitisen vuotta, eli se on elänyt vaikka minkälaisia elämänvaiheita kanssani. Jukkapalmu itsessään on todella perinteinen ja helppohoitoinen, ja se onkin hyvä esimerkiksi ensimmäiseksi isoksi viherkasviksi.

Toinen suosikkini on Palmuvehka. Palmuvehka on melko uusi huonekasvi, ja se on Jukkapalmun tavoin erittäin helppohoitoinen. Kasvi kestää kuivuutta, kuumuutta sekä varjoa, joten se soveltuu hyvin myös kuivailmaisempiin kerrostalohuoneistoihin. Mielestäni Palmuvehka on myös pelkistetyn kaunis kasvi, jota on mukava katsella päivittäin.

Kolmas suosikkini on Peikonlehti. Tämä suurlehtinen kasvi on hieman erilainen pitkine köynnöksineen, mutta yhä helppohoitoinen, mikä sopii erityisen hyvin minulle. 

Neljäs ja tällä kertaa viimeinen suosikkini on Lyyraviikuna. Lyyraviikuna voi kasvaa peräti kahden metrin korkuiseksi – luonnossa tämä kasvi voi kasvaa peräti 20 metriseksi! Lyyraviikunassa on tummanvihreät, aaltoreunaiset lehdet, jotka ovat minusta erityisen nätit. Tämä kasvi on tällä hetkellä yksi suosikeistani sen uniikin ja hauskankin ulkonäön takia.

Viherkasveissa kiehtovaa on se, kuinka paljon eri vaihtoehtoja on saatavilla. Aina löytää uutta, ja siksi myös suosikkeja tulee jatkuvasti lisää – en malta odottaa millaisia uusia viherkasveja löydän tulevaisuudessa!
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla