Olen alkanut perinteisten kirjojen lukemisen sijaan kuunnella nyt myös äänikirjoja. Myönnän että olen vähän mainonnan uhri mutta kun eri sovelluksia ja palveluita mainostetaan jatkuvalla syötöllä niin kyllä sitä uteliaisuus herää ja haluaa selvittää mistä tässä on kyse. Ja olen ollut positiivisesti yllättynyt! Latasin puhelimeeni sellaiset sovellukset kuin Storytel ja BookBeat. Molemmat tarjosivat ilmaista kokeilua joka sopi hyvin kun halusin vaan vähän kurkata, millaisesta palvelusta on kyse. Molemmat vaikuttivat hyvin samanlaisilta eli isoa eroa en nähnyt siinä kumman kirjoja kuuntelen. Valikoima on muutenkin ainakin tähän asti ollut hyvin samanlainen molemmissa.

Äänikirjojen kuuntelu tuntuu oikein mukavalta. Olen aina tykännyt radiokuunnelmista ja äänikirjat ovat kuin samasta puusta veistetty. Olen ottanut puhelimen mukaan kun olen pihalla puutarhatöissä tai kun käyn kävelyllä. Hyvän lukijan kanssa tarinat saavat ihan uuden ulottuvuuden ja aika kuluu kuin siivillä. Kirjojen ”kesto” on ollut noin 10 tunnin luokkaa, mutta tuntuu että ne kuluvat ihan hujauksessa kun kuuntelua ei kesken kaiken malta lopettaa. Toisinaan tosin huomaan että jos keskittyminen herpaantuu, olen voinut kuunnella kirjaa tunninkin verran kiinnittämättä ollenkaan huomiota siihen mitä siinä on tapahtunut.

Kuulin vinkkinä että äänikirjoja voi lainata puhelimeen myös kirjastoista. Sitä en ole vielä kokeillut, mutta ilmaiseksi vaihtoehdoksi se kuulostaa hyvältä! Olen joskus kauan sitten lainannut kirjoja CD-levyllä, mutta niitä en saanut ikinä edes kuunneltua loppuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla