Mitkä olivat ensimmäiset kukat, joihin te tänä keväänä törmäsitte? Kevät tuli niin vauhdilla, että tuntui, että leskenlehdet ja eri tähdet, liljat ja kellot puskivat kaikki yhdessä voimin esiin. Ihan silmänräpäyksessä kaikki vähänkään aurinkoiset nurkat ja rinteet olivat täynnä pieniä väripilkkuja. Hyvä että viimeiset lumet olivat ehtineet sulaa alta pois.

Istutin itse pihalle perinteiseen tapaan narsisseja kaunistamaan talon vierustaa. Oli hauskaa katsella ikkunasta pihalle ja todeta että omat vaatimattomat istutukseni meinasivat jäädä toiseksi luonnon villikukkien rinnalla. Idänsinililjat ja kurjenmiekat (mistä lie levinneet kasvamaan) koristivat koko puutarhaa sinisessä väriloistossaan. Sääli, etteivät nämä kevään kukat ikinä jaksa kukkia kovin pitkälle kesään. Siinä vaiheessa, kun saa kaivaa pelargoniat kylmäkellarin talvisäilöstä esille, ovat ensimmäiset kukat jo kukintansa kukkineet ja kuihtuneet pois.

Tämä lyhyt hetki tässä kesän korvalla, puiden hiirenkorvien auetessa ja luonnon herätessä, on ehdottomasti yksi omia lempihetkiäni vuodesta. Ei talvessakaan mitään vikaa ole, mutta on tämä kevät vaan niin kaunis. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla