En tiedä, tuoko optimistinen otsikko nyt minulle huonoa onnea – toivottavasti ei! Olen niin innoissani näistä muutamista aurinkoisista päivistä, jolloin elohopea on jo ollut plussan puolella. 😍 Kevät on suosikkivuodenaikani, joten olen odottanut sen saapumista hyvin malttamattomana. Vielä en ole löytänyt leskenlehtiä, mutta eiköhän sekin päivä koita pian. 

Kevät on myös otollisinta aikaa vaihtaa ruukkukasvien mullat! Mietin hetken, että tarvitseeko minun vaihtaa mullat kasveihin, jotka olen vasta hiljattain ostanut. Päätin kuitenkin, että en halua odottaa ainakaan vuotta, koska en kuitenkaan tiedä, kuinka kauan kasvini ovat olleet samoissa mullissa ennen niiden ostamista. Otinkin tämän projektin työn alle viime viikonloppuna. Vuorasin olohuoneen lattian sanomalehdillä ja ryhdyin hommiin. 

Surffailin netissä tietoa tätäkin operaatiota varten, sillä halusin saada homman ensimmäisellä yrittämällä purkkiin. Kasvista riippuen ruukkuja kannattaa vaihtaa isompaan vuosien vaihtuessa. Nopeasti kasvaville kasveille isompi ruukku on tärkeä vaihtaa joka kevät. Isommille ja hitaammin kasvaville kasveille on riittävää, jos vaihtaa ruukkuja muutaman vuoden välein. Tämän hetkiset kasvini kuuluvat ilmeisesti tuohon jälkimmäiseen ryhmään, joten ei vielä ensi keväänäkään tarvitse etsiä uusia ruukkuja näille yksilöille. 

Itse mullan vaihtaminen oli melko yksinkertainen prosessi. Sotkuista se oli, mutta lähes yhtä terapeuttista kuin ulkona puutarhassa puuhailu. Aloinkin kovasti jo sitä kaipaamaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla