Olen kevään ystävä henkeen ja vereen. On IHANAA, kun päivät pitenevät, aurinko lämmittää, on valoisaa ja lämpimämpää. Sitä huomaa, että puuhailee paljon mieluummin pihallakin. Tekee pieniä juttuja, laittaa kukkapenkkiä tai siivoaa talven jälkiä.

Kaikkein parasta, on nähdä kuinka luonto herää uuteen loistoon. Kevään ensimmäiset leskenlehdet, hiirenkorvat ja perhoset ovat kaikki kuin pieniä lahjoja, jotka piristävät luonnossa liikkujan päivää. Milloin ensimmäiset sinivuokot alkavat nostaa päätään? Entä milloin muurahaiskeot heräävät eloon? Muuttolintujen paluu on monen silmissä varmimpia merkkejä. 

Luontoliitto järjestää joka vuosi perinteisen kevätseurannan. Vaikka ei itse pääsisi osallistumaan seurantaan, on hauskaa seurata tuloksista, missä kevät etenee. Alueelliset erot ovat ihan valtavia!

Vanhan kansan viisauskin sen kertoo. Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen. Pääskystä ei ole kukaan vielä kirjannut luontoliiton sivuille. Ei siis eletä kesää vielä, joten nautitaan nyt keväästä niin pitkään kuin suinkin voidaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla