Suunnitelmissani on viettää kesäloma reissaamalla ympäri rakasta kotimaatamme. Joka vuosi törmään kuitenkin siihen ongelmaan, että kasveille pitäisi löytää hoitaja loman ajaksi. Hoidamme usein loma-aikoina toistemme kukkien kastelua mukavan naapurini kanssa, mutta tänä vuonna hän on matkalla samaan aikaan kuin minä.

Netti on pullollaan vinkkejä ja niksejä, joiden avulla kasvit säilyvät parhaiten loman yli. Lisäksi kasveille on saatavilla erilaisia kastelujärjestelmiä. Kastelujärjestelmät eivät kuitenkaan tunnu omasta mielestäni tarpeeksi luotettavalta ratkaisulta.

Minä sain sovittua sukulaiseni kanssa kasvien kastelusta lomani aikana. Monestikkaan ei tule kuitenkaan mietittyä siellä puutarhamyymälässä upeita mutta jopa vaikeahoitoisia kasveja ostaessa, että ne todella tarvitsevat ylläpitoa myös silloin kun et itse ole niitä hoitamassa. Kannattaakin miettiä, onko sinulla mahdollisuutta saada aina joku huolehtimaan kasveistasi poissaollessasi? Vai kannattaisiko eniten huolehtimista vaativien kasvien sijaan valita helppohoitoisia ja harvoin hoidettavia kasveja ja keskittyä lomailemaan huoletta?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla