Tämän vuoden omenasato on ollut meillä hurjaa ja eikä sesonkiaika ole vielä edes ohi. Tässä alkaa tulla ongelmana omenoiden säilytys, sillä olisi todella ikävää, jos hedelmät alkaisivat pahentua. Kavereille ja sukulaisille on yritetty antaa osa sadon antimista, mutta olen myös yrittänyt miettiä omenoille eri käyttötarkoituksia. 

Omenahillo on ikisuosikki, jota on kiva pakastaa ja myöhemmin syödä puuron tai lettujen päällä. Omenamehua olen yrittänyt tehdä nyt kerran, mutta prosessi on työläs ja lopputuloksesta tuli hieman kitkerä. Pitäsi kyllä kokeilla uudelleen. Omenakaurapaistos on helppo jälkiruoka, mihin uppoaa monta omenaa. Omenapiirakka on klassikko, joka toimii aina. Perinteisestä omenapiirakasta voi myös tehdä modernimpia versioita. 

Katselin Valion sivuilta lisää eri omenareseptejä, joista jäi mieleen omenabrita, omenaiset proteiinipannarit ja omena-paprikakeitto. Pitää laittaa kokeiluun ja nyt ainakin raaka-aineita riittää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla