Nyt on ollut joitakin päiviä niin kauniit kelit, että päätin ottaa näistä kaiken ilon irti ja tehdä samalla pois alta talven alla tekemättä jääneitä pihahommia.

Vanhan puuliiterin kunnostus ja maalaus on ollut työlistalla jo pari vuotta, mutta aina siitä on kiireen (tai muun tekosyyn) nojalla luistanut. Ja kyllä siinä hommaa riittääkin! Päätin ensi töikseni raivata liiterin seinänvierustat tyhjäksi, että pääsee lähemmäs katsomaan, missä kunnossa vanha rakennus on. Ikivanhaa halkoa, murattia, seinään nojaamaan jätettyä ikkunaa, peltiä, auton rengasta ja vaikka mitä tuntui olevan ihan loputon virta! Tuollaisen tavaravuoren kuskaaminen otti oikein kunnon päälle.

Itse vaja oli kuitenkin yllätyksekseni todella hyvässä kunnossa! Kun putsasin harjan kanssa suurimmat liat pois seinistä, se näytti heti kuin uudesti rakennetulta! Vanhat laudat olivat pääosin hyvässä kunnossa, eikä maalipintakaan näyttänyt enää yhtään niin pahalta. 

Ajattelin mielessäni, että tässä piili taas kunnon opetus. Olin harmissani tuijotellut vajaa jo vaikka miten pitkään ja ajatellut, että se on varmaan läpimätä ja romahtamispisteessä. Lopulta se ei muuta vaatinutkaan kuin pienen pintasiivouksen. Tuonhan olisi voinut hoitaa milloin vain. Olisin säästynyt monelta murheelta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla