Törmäsin äskettäin toisessa blogissa tekstiin kotimaan matkailusta ja lomareissukohteista Suomessa. Tuo oli niin osuva kirjoitus, ja toi mieleen monia lämpimiä muistoja omasta nuoruudesta, että ajattelin lisätä vielä oman korteni kekoon omassa blogissani! 

Vaikka talvi on leuto ollutkin, vielä ei sentään eletä veneilykautta, eivätkä saaristokohteetkaan näillä keleillä pääse täyteen kunniaansa. Aina voi kuitenkin haaveilla ja elätellä jo toiveita tulevasta kesästä! Siksi tämä pieni muistelu omista kesäreissuista Tammisaaressa. 

Äidin puolen suvullani on ollut kesäasunto Tammisaaressa jo kauan ennen minun aikojani. Lapsena vietimme usein kesälomia siellä ja "Tammariin" pääseminen oli meille aina kesän kohokohtia. Siellä on juhlittu monet syntymäpäivät, rippijuhlat, häät ja kastajaiset. Kuten moni, moni asumus tuolla päin, meidänkin kesäasuntomme oli eristyksissä maista niin, että sinne pääsee vain veneellä tai talvisin jäitä pitkin. Muistelen aina lämmöllä, miten eno tai serkkupoika olivat soutuveneellä pienessä satamassa vastassa, kun tulimme sinne. Soutelu pienten saarten lomassa, kun kesä loistaa ympärillä kauneimmillaan, on mielestäni yhä kauneimpia näkymiä Suomessa. Hento merituuli kasvoilla ja auringon paahde niskassa. Kalakeitto ja paistettu kala maistuvat aina niin paljon paremmalta, kun olet itse ollut mukana koittamassa verkkoja tai nostanut katiskan kalalasteineen ylös. Lapsena vietimme kokonaisia päiviä uimassa ja juoksimme edestakaisin tuvan ja laiturin väliä, vaihteeksi lämmittelemässä ja sitten taas pulahtamassa uimaan. Vanhempien piti välillä väkisin hakea meidät pois vedestä, kun emme malttaneet lähteä syömään.

Raaseporin alue on mittaamattoman kaunista seutua ja suosittelen vahvasti jokaiselle kotimaan matkaa tuolle alueelle, jos ei ole tätä päässyt vielä kokemaan! Jos ensi kesän lomasuunnitelmat ovat auki niin tässä pettämätön vinkki!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla