Ajattelin tänään puhua hieman vihersisustamisesta. Varmaan yksi isoimmista kriteereistä monella viherkasveja hankkiessa on sen ulkonäkö, ja miten se voisi sopia omaan kotiin ja omaan sisustukseen. Minäkin olen ostanut joitakin kasveja esimerkiksi niiden kauniiden lehtien tai uniikin muodon takia. Kasvit tukevat huoneen muuta sisustusta, ja viimeistelevät tilan mukavasti. Hankkimalla eri kokoisia, levyisiä, värisiä ja muotoisia kasveja saat kivaa kontrastia tilaan pienellä vaivalla, eikä erityistä sisustussilmääkään tarvita! 

Mielestäni itsensä ympäröiminen mieluisilla viherkasveilla myös nostaa mielialaa. Esimerkiksi talvella pimeimpään aikaan pirteän väriset ja kauniit kasvit tekevät pimeydestä siedettävämpää. Hyviä, vähäiselläkin valolla pärjääviä viherkasveja ovat hyvän artikkelin mukaan esimerkiksi herttaköynnösvehka, huonearalia, viirivehka, pesäraunioinen ja tuonenkielo. Minulla itselläni on näistä huonearalia sekä viirivehka, ja nämä ovat selvinneet loistavasti aina talven yli. Kyseiset kasvit selviävät vähäisellä valolla, ja etenkin viirivehka antaa anteeksi myös unohtuneen kastelun.

Uusin hankintani on viherlaatikko. Olen huomannut, että ne ovat olleet aikamoisessa suosiossa viime aikoina, ja minusta ne näyttävät kivoilta niin päätin hommata sellaisen itsellenikin. Ostin puisen laatikon, missä on mustat metillijalat ja mustia metalliyksityiskohtia muutenkin. Tämä sopii erityisen hyvin sisustukseeni, ja se on tuonut minulle enemmän iloa kuin osasin odottaakkaan. Täytyy pohtia mitä kaikkea haluan siihen laittaa, mutta ainakin olen päässyt hyvään alkuun!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla