Onhan tässä jo pitkään odotettu, mutta nyt odotus alkaa vihdoin olemaan lopuillaan. Pohjoisessa jo tykit jylläävät ja lunta on tullut taivaaltakin. Etelässä ei vielä ole rinteet auki, mutta eiköhän nekin tässä ihan hiljattain avaudu. Tosin kyllä sitä mielellään ainakin Himokselle saakka lähtee, koska eihän sen etelämmässä oikein mitään laskettelukeskuksia edes ole. Tietysti Lappi on ihan oma lukunsa, mutta palaan siihen hieman myöhemmin. Itselleni talvi on kyllä varsinaista juhlaa, kun pääsee tekemään kaikenlaista hauskaa. Tässäpä siis oma top 3 listani talven aktiviteeteista.  

Laskettelu

Ei varmaan tule yllätyksenä, että tämä on listan ehdoton ykkönen. Oikeastaan itseänikin hieman ihmetyttää, että miten sitä jaksaa vuosi toisensa jälkeen olla niin innoissaan laskettelusta. Nuorempana sitä ehkä koki sitä tietynlaista vapauden kaipuuta ja laskettelun kautta rinnettä alas viilettäessä oli mahdollista saada se vapauden tunne hetkeksi. Kenties sitä samaa vapauden ja huolettomuuden tunnetta yhä mielessään pyörittelee, kun ajattelee laskettelua. Aikoinaan sitä vain laski ja laski ilman sen suurempaa miettimistä, mutta nykyään muutaman tunnin jälkeen alkaa lihaksia kolottamaan ja seuraava päivä se vasta haastava onkin. Nuorena tuli käyty laskettureissulla, niin saattoi hyvin laskea viikon putkeen. Rinteeseen aina heti aamupalan jälkeen ja sitten lounas jossakin kohtaa ja taas mentiin. On hullua kuvitella, kuinka helposti ja huomaamatta silloin jaksoi.

Löhöily

Tähän oikeastaan päästään tuosta edellisestä. Enää ei jaksa samalla tavalla, kuin ennen. Sen vuoksi pitää löytää aikaa myös rentoutumiselle. Toisinaan sohvan kulmapaikka kyllä tulee tutuksi. Saattaa ottaa vaikka lasillisen punaviiniä ja hyvän kirjan sille kaveriksi. Toisinaan taas voi aikaa viettää pelaamalla jotakin pelejä. Omat suosikkini ovat erilaiset älypelit, mutta joskus saattaa sitä muutaman euron laittaa johonkin nettipeliinkin pikku pikavoiton toivossa, mutta eipä ainakaan vielä toistaiseksi ole osunut.Joskus myös on muutamat ilmaiset bonukset tullut hyödynnettyä, mutta eipä bethard peleistä ole vielävoittoja karttunut. No, se peleistä. Voihan sitä pelaamisen ja lukemisen lisäksi myös katsoa elokuvia tai pari episodia siitä suosikkisarjasta.

Hiihtäminen

Vaikka laskettelu on se ehdoton suosikki, niin myös tavallinen murtsikka ansaitsee ehdottomasti paikkansa listalla. Hiihtäminen on erinomainen tapa pitää yllä fyysistä kuntoa ja nauttia kauniista talvipäivistä. Toki itse saa määrätä tahdin eli ei ole pakko mitään hikitreeniä tehdä, jos ei halua. Itse yleensä teen kerran viikossa hieman rankemman hiihtotreenin, mutta muuten tulee aika rennosti hiihdeltyä. Siinä se nauttiminen tulee ensimmäisenä ja kuntoilu vasta toisena. Olen ehdottomasti sitä mieltä, hiihtäminen onkin se toiseksi hienoin asia, jota voi talvella harrastaa. Mainittakoon vielä tähän loppuun, että retkiluistelu on myös todella hauskaa, mutta se ei kaikesta huolimatta kuitenkaan ihan varsinaiselle listalleni mahtunut. Niin, ja lumikenkäily on myös hauskaa eli ei muuta, kuin kokeilemaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla