Täällä ei aivan vielä ole. Kyllähän sitä lunta hiljalleen taivaalta tupruttaa, mutta ei ladut ole kuitenkaan vielä kunnossa. Niitä joutuu vielä jonkun aikaa odottamaan. Toki Lapissa on eri tilanne, kun siellä on jo ladut auki monessa paikassa. Mutta ei se mitään. Hyvää kannattaa odottaa. Talvella voi toki tehdä paljon muutakin ja tässä olenkin listannut kolme omaa suosikkiaktiviteettiani. Ennen kuin mennään tarkemmin listaan, niin sen verran haluan tässä tuoda vielä esille, että talvi on oikeastaan suosikkivuodenaikani. Minua ei se pimeys niin häiritse. Enemmänkin syksyllä on synkkää, jos ei ole lumi vielä maassa. Heti kun lumi on maassa, niin onkin paljon kirkkaampaa. Mutta alla vielä hieman lisää juttua omista suosikkiharrastuksistani!

Laskettelu

Laskettelu on todella hauskaa ja siihen ei kyllä ikinä kyllästy. Toki tietysti se on melko aikaa vievää puuhaa ja aina vaatii kokonaisen päivän, kun lähtee mäkeen. Muutenkin nuo kaikki pienet nyppylät etelässä ei juuri houkuta, koska ei se ole varsinaista laskettelua, jos lasku kestää alle minuutin. Mieluummin sitten käy harvemmin rinteessä ja todella panostaa siihen eli lähtee sitten vaikka Rukalle tai Leville tai johonkin pohjoiseen, jossa on kunnon rinteet. Toisaalta nykyään pääse Alpeillekin melko edullisesti, joten saattaa olla, että yllättävästi Alppireissu voi olla jopa edullisempi, kuin pohjoisen reissu.

Keski-Euroopasta saa edullisesti vuokrattua autonkin tarvittaessa ja usein samalla rahalla saa siellä jopa enemmän, kuin Suomessa. Ehkä Sveitsi on tosin kalliimpi, mutta muuten pääsee usein halvemmalla.

Sellainen vinkki vielä, että mikäli on reissussa viikon, kuten me, niin ei kannatta ostaa koko viikon hissilippua. Toki siinä hieman säästäisi, mutta monelle koko viikko laskettelua on liian rankkaa, joten ensin on hyvä ostaa kolmen päivän lippu. Sitten pitää yksi välipäivä ja tehdä jotakin muuta. Voi vaikka käydä kylpylässä tai hieronnassa. Mikäli laiskottaa, niin voi ottaa vaan rennosti ja tarkastaa vaikka uusimmat veikkausvihjeet ja laittaa viikoittaisen vakion, jos sellainen on ollut tapana.  Välipäivän jälkeen voi sitten ostaa lipun loppuajalle.

Hiihtäminen

Hiihtäminen on myös erittäin hauskaa, vaikka ei tietysti laskettelua päihitä. Itse pidän perinteisestä hiihtotavasta ja pitkistä rauhallisista lenkeistä. Siinä tulee kuitenkin samalla kuntoiltua ja pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja maisemista. Olen yleensä pitänyt pakkasrajana sellaista noin kymmentä astetta. Siinä nimittäin alkaa usein varpaita palelemaan, vaikka muuten ei kylmä olisikaan. Toki kaikista mukavin keli on sellainen pikkupakkanen ja mieluusti sininen taivas auringon kera. Sellaisia päiviä tosin tulee usein vähän keväämmällä vasta, kun tammikuu ja helmikuu meinaavat olla hieman turha kylmiä. Mutta kyllä sitä sitten maalis- ja huhtikuussa tulee käytyä ladulla sitäkin enemmän. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla