Olipas mahtava kesä. Ja loma. Sai kunnolla nauttia Suomen suvesta. Suurimaksi osaksi sitä tuli mökillä vietettyä aikaa ja siellä kyllä aina sielu lepää, kun pääsee kaupungin melusta kauas. Edes askareiden tekeminen ei tunnu mökillä työltä, vaan sellaista pientä nikkarointia ja kunnossapitoa tekee mielellään. Tokihan mökillä aina hommaa riittää, mutta niitä voi tehdä sellaisen rauhallisen leppoisalla tahdilla. Illalla aina pääsee saunaan ja uimaan. Myöskin ulkokatoksessa kokkailu ja grillaaminen on mitä mainiointa ajanvietettä. Kenties jonain päivänä on mahdollista tehdä mökistä talviasuttava, niin siellä voisi käydä ympäri vuoden. Tosin talven pimeyttä ja kylmyyttä tekee mieli paeta johonkin aurinkorannalle. Syksyllä sen sijaan mökillä on vielä hienoa viettää aikaa, kun pääsee sieneen ja marjaan. Tänäkin vuonna vakiopaikasta löytyi oikein mukava saalis kanttarelleja ja mustikkaa ja puolukkaa riittää myös yli omien tarpeiden. Ehkä niitä voisi yrittää jopa myydä. Katsotaan, että mitä keksitään. Vielä palatakseni siihen alkutalveen, jolloin ei enää mökillä viihdy, niin kaupungissakin riittää onneksi tekemistä. Listasinkin tähän kolme suosikkiaktiviteettiani kaupungissa, kun mökkeilykausi on ohitse.

Pelit

Kaikenlainen pelaaminen on nykyään suosittua oikeastaan kaikissa ikäluokissa. Silloin tällöin tulee shakkia pelattua kavereiden kesken, mutta ongelmana on se, että vaatii paljon aikaa viedä pelit loppuun. Sen vuoksi netissä pelattavat pelit ovat myös varsin hauskoja, kun aina on vastustajia valmiina odottamassa. Toki pelin voi myös jättää kesken ja pelata loppuun myöhemmin. Paljon on tarjolla erilaisia ilmaispelejä ja tietysti pientä maksua vastaan pääsee sitten jo kaikenlaista pelien pariin. Mikäli on vakioveikkaaja, kuten minä, niin tuleepa joskus jokunen Casino bonus myös lunastettua, josko vaikka onni potkaisisi. Tosin eipä ainakaan toistaiseksi ole vielä potkaissut. 

Elokuvat

Elokuvissa käyminen on aina taattua viihdettä. Elokuvan katsominen valtavalta hopeiselta ruudulta mahtavien äänien kanssa on vain jotakin niin upeata, että siihen ei kyllästy. Tietysti vain silloin tulee käytyä, kun jokin mielenkiintoinen elokuva siellä pyörii. Samaan syssyyn voi sitten kätevästi yhdistää vaikka ennen elokuvaa kahvittelun ja elokuvan jälkeen illallisen. Tai vaikka pari olutta, jos siltä tuntuu. 

Ulkoilu

Vaikka kelit eivät hemmottele, niin ulkoa kylmästä kun tulee lämpimään, niin siinä aina tulee hyvälle tuulelle. Edes pieni tai vähän isompikaan sade ei haittaa. Laittaa vaan kumisaappaat jalkaan ja kunnon pitkän sadetakin, niin iltakävely sateessa on varsin mieluisa kokemus. Silloin on mukavan hiljaista ja tuntuu melkein, että ei kaupungissa olisikaan. Ja kävelyltä tai lenkiltä palatessa onkin mukava hypätä saunan lauteille. Se jos mikä tuo luksusta arkeen, kun voi kotona saunoa milloin tahtoo. Kiukaalla voi samalla tehdä saunamakkaraa. Saunan jälkeen sitten voi nauttia, vaikka oluen makkaran kera, niin tulee unikin helposti, jos ei muuten meinaa onnistua. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla