Vallitsen pandemian johdosta kaikki eräilyyn sekä retkeilyyn liittyvät harrastukset ovat nostaneet huimasti suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Yksi suurta ihailua ja mielenkiintoa osakseen saanut harrastus on perhokalastus. Pääosin hyönteis- tai pikkukalajäljitelmiä käyttävä urheilukalastuksen muoto on loistava harrastus niin nuorelle- kuin vanhallekin asiasta kiinnostuneelle henkilölle.

Perhokalastuksen ympärillä pyörii useita ennakkoluuloja ja stereotypioita, jotka lähinnä liittyvät väärään ajattelumalliin siitä, että se olisi jotenkin vaikeaa. Perhokalastus on oikeastaan helpompaa kuin virvelillä heittäminen, ja olemme täällä todistamassa sitä!

Mikäli etsit uutta harrastusta, tai tekosyytä liikkua luonnossa - suosittelemme lämpimästi kokeilemaan perhokalastusta. Aloittelija voi napata kätevät vinkit talteen alapuolelta löytyvästä artikkelistamme.

Luonnon helmassa on hyvä olla

Kysyit sitten keltä tahansa perhokalastusta pitkään harrastaneelta henkilöltä, kaikkien mielestä perhokalastus on paljon muutakin kuin pelkkää kalastusta. Se on luonnossa liikkumista, olemista, virtaavan veden tuijottamista, sekä alati jatkuvaa pakoa arjen hektisyydestä. Edellä listatut syyt ovat suurimpia yksittäisiä tekijöitä sille, miksi niin moni hurahtaa perhokalastuksen saloihin, vaikka ei olisi koskaan elämässään kalastanut.

Luonnosta nauttiminen vaatii itsekuria ja opettelua, sillä älypuhelinten käyttö ja sosiaalisessa mediassa ajan tuhlaaminen on meille monille arkipäiväistä puuhaa. Joskus välkkyviä neonvaloja ja houkuttelevia mainoksia on pystyttävä vastustamaan, jotta luonnosta sekä kalastuksesta pääsee nauttimaan täysin rinnoin. Vaikka eteesi tulisi kalareissulla kuinka herkullisen oloinen tarjous tahansa, esim. parhaat nettikasinot Villen Vinkit sivustolla, kannattaa nämä jättää yleensä omaan arvoonsa, kunnes on jälleen palannut kotisohvansa turvalliseen syleilyyn.

Välineiden hankintaan kannattaa panostaa

Perhokalastuksen aloittamiseen kiteytyy koko lajin vaikeus. Kun alkuun on päässyt, harva enää katsoo taakseen. On kuitenkin ymmärrettävää, ettei kaikki perhokalastusta kokeilevat halua välittömästi sijoittaa merkittäviä summia varusteisiin, sillä mikäli laji ei kiinnostakaan, tulee rahaa hukattua aivan turhaan. Asiassa on kuitenkin kaksi puolta, sillä huonoilla välineillä kalastaminenkin saattaa aiheuttaa sen, ettei harrastus yksinkertaisesti ota onnistuakseen.

Tässä muutama esimerkki hinnoista, joihin välineitä ensimmäistä kertaa hankittaessa usein törmää:

●      Vapa + kela (käyttövalmis paketti) n. 100 - 200 €

●      Kahluuhousut + kengät (käyttövalmis paketti) n. 100 - 200 €

●      Perhot n. 10 - 20 kpl n. 20 €

Myöhemmässä vaiheessa perhokalastuksesta innostunut henkilö todennäköisesti alkaa itse sitomaan omia perhojaan, mutta aloittelijat pärjäävät varsin hyvin kaupasta ostettavien, valmiiden sidosten avulla.

Ei kannata ostaa halvimpia välineitä heti alkuun, mutta ei myöskään niitä kaikkein kalliimpia. Suosi merkkejä kuten Vision, tai Orvis.

Perusasiat haltuun

Joelle ei kannata lähteä “virpomaan” jos ei ole mitään aavistusta mitä on tekemässä. Suosittelemme katsomaan esim. YouTubesta opetusvideoita perhokalastuksen tekniikoista, ellei ystäväpiiristäsi jo löydy henkilöä, joka voisi sinua opastaa alkuun.

Ei muuta kuin kireitä siimoja ja onnea uuden harrastuksesi pariin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla