Kodin sisustaminen on aina henkilökohtainen juttu. Se minkälaisia ajatuksia kullakin on mielessään omasta unelmakodistaan voi olla hyvinkin erilaista verrattuna esimerkiksi seinänaapurin tai oman elämänkumppanin aivoituksiin. Asiat mitkä vaikuttavat todella paljon oman kodin sisustamiseen ovat yksilön kulttuuriin, taiteeseen tai vaikkapa urheiluun liittyvät henkilökohtaiset mieltymykset. Ei olekaan yhtään tavatonta tavata ihmistä joka fanittaa syvästi esimerkiksi 1950-lukua. Tällaisen henkilön kotoa löytyykin mitä todennäköisemmin sisustuselementtejä joissa on vahva kaiku viime vuosituhannen puolivälin amerikkalaiseen unelmaan.

Sisustussuuntauksia ja tyylejä on olemassa satoja erilaisia, yksi aivan oma lukunsa, on urheiluhenkinen ja erityisesti jalkapalloteemalla sisustaminen. Kun miettii sanaa jalkapallo sisustaminen, niin ensimmäinen mieleen ilmestyvä kuva on lastenhuoneesta, jossa on pyöreä jalkapallomatto ja FC Barcelonan tähtipelaajalla Lionel Messillä koristellut pussilakanat. Mielikuva on kuitenkin väärä, sillä jalkapallosisustaminen on paljon muuta kuin lastenhuoneen koristelua. Jalkapallofanittaminen on totista touhua ja parhaimmillaan se näkyy myös kodin sisustuksessa johon on käytetty satoja, ellei tuhansia euroja.

MM-kisoista nostetta, pelipaitoja seinälle!

Tyypillisin tapa toteuttaa jalkapallo sisustusta on tänä päivänä suosikkijoukkueen ja suosikkipelaajien pelipaitojen ostaminen sisustuskäyttöön sen sijaan että ne puettaisiin päälle. Jalkapallosisustaminen on tänä kesänä saanut taas uutta nostetta Venäjällä pelattavien jalkapallon MM-kisojen vuoksi. Pelipaitoja, joiden tyypillinen hinta on 80€-100€/kpl, ripustetaan joko huomaamattomalla henkarilla tai rautalangalla suurten lasikehysten sisään tarkasti laskostettuna, jonka jälkeen se asetellaan seinälle esille taulun tavoin. Parhaimmillaan näitä kehystettyjä paitoja voi olla isossa huoneessa esillä 5 – 10 kappaletta. Myös jalkapalloaiheiset taulut ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Jos seinään kiinnitettiin aiemmin suosikkipelaajan juliste sinitarralla, niin nyt se tehdään tyylikkäillä canvas-tauluilla ja pienillä ruuveilla. Canvas-taulujen hinnat vaihtelevat koosta riippuen 50€ – 500€ välillä. Parhaimmillaan tauluista voi rakentaa vaikkapa 10-osaisen kokonaisuuden joka täyttää tyylikkäästi isonkin seinä.

Kuten jo aiemmin todettua niin omat sisustusajatukset eivät kuitenkaan aina kohtaa esimerkiksi oman puolison kanssa. Voikin olla vaikea perustella ihmiselle joka ei pidä lainkaan jalkapallosta, että miksi olohuoneessamme pitäisi olla taulu jalkapallon MM-kisoissa esiintyvästä Cristiano Ronaldosta? Lähes jokainen jalkapalloseura kuitenkin tarjoaa tähän ongelmaan kompromissin omissa verkkokaupoissaan myytävillä vähän pienemmillä koristelu- sekä sisustuselementeillä. Jos esimerkiksi olohuoneen hallitsevat värit ovat musta sekä valkoinen, niin Seria A seura Juventuksen fani voisi hyvällä oma tunnolla ostaa seuran verkkokaupasta mustavalkoisen sohvatyynyn ja näin tuoda esille omaa persoonallisuuttaan sekä intohimoa jalkapalloa kohtaan.

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla