Miten haluat, että sinua kohdellaan, kun olet vanha?

Miten sinä suhtaudut itseäsi vanhempaan? Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtajalla antaa tärkeimmän ohjeen.Lue koko juttu

Miten haluat, että sinua kohdellaan, kun olet vanha?

Kommentit (4)

Onneksi olen sen verran pitkä nainen (176 cm), että moni ei katso harmaita hapsiani alaspäin. Haluaisin että minua kohdeltaisiin samalla lailla kuin 20-vuotiaana ja 40-vuotiaana, eikä vanhuksille varatulla lässyttävällä puhetavalla. Koetan kulkea ryhdikkäänä ja nopein askelin, jotta vaikuttaisin nuoremmalta, enkä pyydä mitään erikois-kohtelua. - Olkaa kilttejä, te nuoremmat, ja ottakaa minut tosissanne. Vielä en ole tutiseva dementoitunut mummu. Jos tarvitsen apua, niin pyydän sitä sitten kohteliaasti itse.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun K-kaupan kuvankaunis kassa teititteli minua. Hän tarjoutui pakkaamaan ostokseni, vaikka jonoa riitti taaksepäin.

Huomaan masentuvani siitä, että olemukseni viestii muuta kuin tahdon. Lopulta anna periksi ja sallin muiden tehdä asiat, joilla ajattelin osoittaa pärjääväni omin avuin. Mutta ihmisystävänä nautin myös siitä, että äijä huomioidaan. Kiitti vaan pirusti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lidlin kohteliaat, mukavat kassatytöt ja -pojat sinuttelevat minua. Ai että ilahdun siitä! Selkä suoristuu ja askel kevenee, tunnen itseni oitis nuoremmaksi. Ei kohteliaisuus ja hyvä asiakaspalvelu ole teitittelystä kiinni, ei ainakaan minun kohdallani.

Haluan ns normaalin kohtelun.Kaikkien meidän pitää toisiamme kohdella kunnioittavasti.oli nuori eli ikääntynyt.Minusta sana "vanhus" ei ole hyvä sanana! Ikääntyminen parempi.

Mutta kun se aika on että on toisten hoidossa,niin käykää laulamassa,soittamassa "minulle" mieleistä musiikkia,lausukaa runoja,käyttäkää joskus ulkona,tai muuten vain tuumamaassa maailman asioista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat