Ennen olimme vain Skandinavian pohjasakkaa. Nyt Kyproksen kera koko Euroopan pohjasakkaa.          Kyllähän sen tietää, kun kakarat johtaa maata. Kataisen johdolla jaettiin miljardikaupalla rahaa etelä vetelille. Tarkoitus oli vain petata itselle rahakas työpaikka. Suomi ei hyötynyt mitään, sai vain valtavavat velat.

Onneks ei yhtään ketuta...

 

Suomen taloustilanne: vain Kyproksella menee huonommin

Tiistai 04.11.2014 klo 12:44 (päivitetty ti 14:01)  

 

 

KUVA: Lauri Olander/KL

Komissio ennustaa Suomen työttömyyden nousevan tänä vuonna 8,6 prosenttiin.

Euroopan komissio on antanut synkän arvion Suomen taloudesta. Se arvioi, että Suomen kansantalous supistuu tänä vuonna 0,4 prosenttia.

Toukokuussa komissio ennusti, että Suomen talous kasvaisi 0,2 prosenttia tänä vuonna. Ensi vuoden ennuste oli aikaisemmin 1,0 prosenttia.

 

Suomi on euroalueen pohjasakkaa talouskasvussa. Vain kahdella muulla euromaalla talous supistuu tänä vuonna. Toinen on Kypros, jonka talous supistuu eniten, 2,8 prosenttia. Toinen on Italia, jonka talouden Euroopan komissio ennustaa kutistuvan tänä vuonna samoin kuin Suomen, 0,4 prosenttia. Samassa synkässä seurassa Suomi on ensi vuonnakin. Suomen ensi vuodelle komissio ennustaa 0,6 prosentin kasvua, kuten Italiallekin. Kyproksen kasvu on vaatimattomampi, 0,4 prosenttia.

Parasta kasvua on luvasssa Irlannille, jonka talouden komissio ennustaa kasvavan tänä vuonna 4,6 prosenttia ja ensi vuonna 3,6 prosenttia.

Komissio ennustaa Suomen työttömyyden nousevan tänä vuonna 8,6 prosenttiin, ja ensi vuonna laskevan hiukan, 8,5 prosenttiin.

Komissio ennusti keväällä Suomen työttömyyden nousevan tänä vuonna 8,5 prosenttiin ja laskevan ensi vuonna hiukan, 8,4 prosenttiin.

Komission mukaan Suomen talouden julkiset menot ovat kasvupaineessa. Vaikka julkisen velan nimellinen määrä laskee, rakenteellinen alijäämä säilyy ongelmana.

Julkinen velka kasvaa 59,8 prosenttiin bkt:stä tänä vuonna ja ensi vuonna 61,7 prosenttiin. Velkaantuminen nousee vuonna 2016 lisää, 62,4 prosenttiin.

Komissio ennustaa Suomen viennin EU-alueelle kasvavan alueen yleisen talouskasvun kohentuessa. Sen sijaan vienti muuhun maailmaan kutistuu, sekä Venäjän talouden yleisen heikkenemisen että EU:n talouspakotteiden takia. Tuonnin ennustetaan kasvavan vähemmän kuin viennin, mikä vahvistaa nettovientiä.

 Työmarkkinat vaikeutuvat Suomessa. Kotimainen kysyntä laskee ja alkaa vahvistua vasta ensi vuoden puolella.

 

Kristiina Hallman

Kommentit (8)

Ollakko vai eikö olla Euroopan unionissa?

Sanoin aikoinaan lääkärituttavalleni,jos meneemme Euroopan Unioniin,maaseutu tyhjentyy.-Näin kävikin.

Nyt on Suomi ollut pörssissä pitkän aikaa,Mauno Koivisto sai sen aikaan.Huono.Demarit on rikkaitten puolue.

Lipposen ja Niinistön ytimissä ollaan panemassa Eurooppaa kuriin ulsterit liehuen ja koko ajan peläten, että jos Venäjä kääntääkin esim. energiahanat kiinni. niin kukahan se sitten on polvillaan. Surkuhupaissaa on EU:ssa.  Sveitsiläiset ovat täyttäneet Venäjän markettien Valiolta tyhjiksi jääneet hyllyt, ja kauppa käy hyvällä hinnalla. Ranskalaiset Danonen tehtaat venäjällä käyvät täysillä. Kyllähän se niin on kuin sananlasku sanoo, että "tyhmän eväät ne ensin syödään". Meillä jatketaan verotuksen kiristämistä hömöläisten peitonjatko tyyliillä. Kun kansantalouteen ei tule uutta jaettavaa, niin jokainen veron lisäys vie ostovoimaa muualta suurimmalla osalla kansalaisista, joilla tulot juuri ja juuri riittävät elämiseen. Nämä satoja tuhansia, ja miljoonia ansaitsevat taas piilottavat mammonansa ja istuvat "läjänsä päällä" kuin Roope Ankka konsanaan. Mielenkiinnolla odotan kunhan IMF ottaa Suomen hallintaansa, niin on se vaan fantastista - tai kunhan patoumat alkavat purkautumaan, niin voi olla ettei olekaan enään niin fantastista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oikein hyvä aloitus taas La meriltä. On vaan niin että täällä ei saa kiinnostusta politiikka eikä yhteiskunnalliset aiheet. 

Jos haluaa saada kommentteja kirjoitukselleen niin aloituksessa pitää jotain tyyliin: Juuli huijaa. Juuli on ihan paska. Runot on p....stä. Johan alkaa tulla kommentteja. Ja riitely on aivan POP. Mitä rankemmin arvostelee kanssakirjoittajia, sen enemmän tulee kommentteja.

Hyvää jatkoa kaikille

kasari

Terve.

Hyvä kuva edellisellä kirjoittajalla.

 

Joo, tiedän kyllä, että keskustelu politiikasta ei saa täällä kannatusta. Onneksi siitä saa kuitenkin kirjoittaa, ainakin tiettyyn rajaan asti.                                                                                                           Paperiahan riittää, joten tämä ei ole keltään pois. Tiedän myös sen, että provosoimalla saa aikaseksi kommentteja ja mielipiteitä, mutta ilman minuakin täällä on riittävästi riitelyä.

Tapani mukaan hieman poitiikkaakin: Kesäkuun 22 päivä 2011 nimitettiin Kataisen halliutus. On aika merkillistä että vain neljä ministeriä on silloin nimitetyissä tehtävissään. Pakolaispääministeri Katainen näyttää esimerkkiä, pakolaisena Brysselissä - toisaalta hyväkin niin. Vanha, kulunut sanonta:               Rotat jättää uppoavan laivan, Suomen.

Valitettavasti.

Politiikkaa tulee tuuin täydeltä joka tiedotusvälineestä ja lehdistä niin paljon, ettei huvita täällä keskustella. Asiat kun eivät siitä miksikään muutu, itselle vain tulee ahdistunut olo.

Keskustelen mielelläni politiikasta, mutta tässäkin ketjussa olevat asiattomuudet etovat. Ne ovat halpahintaista populismia. Ei naurata. Lisäksi aina kun joku kirjoittaa sanan politiikko, siirryn muualle. Tiedän mitä häneltä on odotettavissa.

Jatkakaa aloittamallanne tiellä. Edustamanne puolue muuttuu käsissänne entistäkin vastenmielisemmäksi.

Vierailija

Keskustelen mielelläni politiikasta, mutta tässäkin ketjussa olevat asiattomuudet etovat. Ne ovat halpahintaista populismia. Ei naurata. Lisäksi aina kun joku kirjoittaa sanan politiikko, siirryn muualle. Tiedän mitä häneltä on odotettavissa.

Jatkakaa aloittamallanne tiellä. Edustamanne puolue muuttuu käsissänne entistäkin vastenmielisemmäksi.

"Populismi" - on siinäkin keksitty lyömäsana. Sen taakse nämä vaihtoehdottomat vaalikarjat ankkuroituvat omasta mielestään ylevinä ja kaikkitietävinä, että nykymeno on vain se oikea tapa edetä. Jos jokin on vastenmielistä, niin nimenomaan tuo vaihtoehdottomuus. Ei kait enään kukaan terveellä järjellä ja ajattelukyvyllä oleva väitä, etteikö asioita olisi paremminkin voitu hoitaa.

"Keisarilla kun vaan ei ole vaatteita. "

Missä kohdassa 19:28 väittää, että nykymeno on oikea tapa edetä tai että nykymenolla asioita pitäisi hoitaa? Kyse on tavasta puhua politiikasta. Asiallista keskustelua peräänkuulutetaan.

Kannattaisi lukea esim. Unto Hämäläisen Perässähiihtäjän blogia. Siellä ihmiset kirjoittavat kommentteja nimellään ja osaavat olla asioista sivistyneesti erimielisiä. Jopa persut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat