Jutta jo 2011 lupasi meille hunajata taivaalta:

100 000 uutta työpaikkaa, todellisuus yli 100 000 uutta työtöntä. Nyt uusi puheenjohtaja Rinne panee paremmaksi. Lupailee 200 000 uutta työpaikkaa. Mitä hyvää me saadaankaan ennen vaaleja kevään mittaan.                                                                                                                                    Jutan yksi vaalisloukaneista oli: "ihmisarvoinen vanhuus". Toden totta vanhusten ihmisarvoa on toteutettu 300 miljoonalla - valitettavasti miljoonat oli miinusmerkkisiä, vähennyksiä vanhusten hoidosta.           Vahvasti ollaan menossa vuosisadan alun huutolaisaikaa. Yksityiset hoivakodit jo käyvät huutokauppaa, että kuka meitä halvimmilla hoitaa.. Siinä ei ole toivoakaan kuivista vaipoista.                                           Jutan lupausten mukaan myös lapsiperheiden elämän piti parantua. Parantuiko? Kymmenien miljoonien leikkaukset lapsilisistä. Myös valtion velkaantumisen - siis meidän - piti loppua, ei loppunut vaan jakuu edelleenkin.

Harmaa talous piti panna kuriin, samoin suuryritysten veronkierrot. Sieltä lupailtiin miljardien kassatuloja. Tämän huuhaalupauksen torppasivat jo hallitusneuvottelussa RKP ja Kokoomus. Ei tullut miljardeja sieltäkään. Juuri pari viikkoa sitten MOT ohjelma selvitti suuryritysten verokiertoa Luksenburgin avustuksella. Ja veronkierron mahdollisti nykyisin EUn johtoon kuuluva Junger - vai mikä Junkkeri olikaan.

Voi hyvät hyssykät. Meille tulee ihana kevät. Puolueet kilvan lupailevat meille ikäihmisillekin kultaa ja kunniaa, mirhamia ja suitsukkeita - no ainakin torikojustaan antavat tikkarin. Sitten juhannuskuussa heräämme suurten lupausten huumasta. Ja sama peli jatkuu, rikkaat entisestään rikastuu ja moni mummo ja pappa jatkaa elämänsä kitkutteulua 750 euron takuueläkkeellään. Jos oikein hyvin käy niin voihan siihen tulla 1.50 euron korotus...

Jotain positiivista pitäisi tähän loppuun keksiä, että ei mene aivan itkuksi. No vaikkapa Fortumin entisen johtajan, M. Liliuksen eläke, 175 000 euroa. Niin tietenkin kuukaudessa... Kyllä lohduttaa

Kuva lainattu ilman lupaa - tein Juulit...Kuvan taiteilija on joku Jari

Kommentit (6)

Ennen oli maassa kommareita ja niillä oli tollaset agitoivat puheet. Ne ymmärsi ajan mittaan valehdellensa kaiken ja kakille ja hajosivat tuhkana tuuleen. Jäljellä on rippeitä ja äänekäs Suomen työväenpuolue. Sekään ei tee teatteria kansantalouden tunnusluvuilla. Se julistaa vain omaa totuuttaan. Mutta niin tekee Pohjois-Koreakin.

Turvallista havaita La mer täällä vain mouruamassa Jos olis pitkään poissa, saattaisi olla viemässä Suomea Natoon ja valmistelemassa hyökkäystä Ruotsiin. Slogan vois olla: Jos ruotsikieltä ei poisteta Suomesta, poistetaan ruotsalaiset Ruotsista.

-think positive-

Bemarijohto pelastaa,jaaha,mutta ketä,kyllä Kreikkaan,Irlantiin ja muille maille vierahille riittää rahaa,mites kotimaan pulassa olevat.

Ei ihme jos kannatus on hiipunut ja tuskin Antti Rinnekkään saa niin ihmeitä aikaseksi kuin mitä Jutta Urpilainen kerkesi pilata huonolla laskupäällä.

Onneksi on vaalit tulossa,saa pullakahvit juoda ja ne lupaukset miten hyvää luvataan ja kaikilla on hyvä olla vaalien jälkeen.

Parhaat huijarit  ja valehteliat sinne Arkaadianmäelle taas valitaan,ihmisen muisti kun on lyhyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Me eläkeläiset maksamme enemmän veroja kuin kaikki pörssiyhtiöt yhteensä, 4 miljardia v 2012. Lähes yhtä paljon kuin kaikki yritykset ja yhteisöt yhteensä. Yritysten tuet nousee vuosi vuodelta, meidän eläkeläisten eläkkeiden ostoarvo pienenee.

Me pienituloiset eläkeläiset olemme ongelmajätettä ja oloamme kuristavat monenlaiset raippaverot ja eläkeindeksit. On ennen vaaleja helppo luvata arvokasta vanhuutta ja vaalien jälkeen unohtaa lupaukset.

Vierailija

Kun Jyrki Kataisen hallitus sorvasi neljä vuotta sitten ohjelmaansa, harmaan talouden torjunta nousi yhdeksi kärkihankkeista. 

Viranomaisille annettiin 20 miljoonan euron lisämäärärahat, jolla tavoiteltiin valtion kassaan 300–400 miljoonan euron vuosituloja perittyinä vero- ja rikoshyötyinä. 

Tavoitteeseen ei ole vielä päästy ja yksi syistä on se, että osa rahoista on valunut muualle kuin talousrikollisuuden ja harmaan talouden torjuntaan. Esimerkiksi vuosina 2012 ja 2013 noin 5–6 miljoonan euron määrärahoilla paikattiin muita menoreikiä kuin talousrikollisuuden torjuntaa. 

Yle Uutiset, Hannu Tikkala

Onko poliisi ja syyttäjälaitos priorisoinut tämän 20 miljoonan käytön niin, että on parempi tutkia ja hutkia leipä ja makkaravarkaita, kuin talousrikollisia.

Onko niin, että poliisien ylimmät pamput suojelevat tällä hyväveliverkostoa?

Aika hyvä tuotto olisi ollut tuolla 20 milj. määrärahalla, 300 - 400 miljoonaa. Ei taida olla montakaan vastaavan tuoton suunnitelmaa hallituksella.

Hulluja ovat, Nyt hinkuuvat  somaleita  lisää kun jokin tilasto vaatii.  Yhteiskunta on niin koneellistettu että  työvoimapulaa ei synny kuin sotimalla 5 vuotta.

Alamäki jatkuu,  kurjuus laajenee.  Mutta valtion hallinto ei näe ympärilleen.

Työt  jaetaan   ulkolaisille reppureille  jotka ei hyödytä ketään.  Verot ja eläkemaksut  jää tulematta.   Tosin ruotsalaisia rakennusliikkeitä  tämä suosii.  Onhan  helpompi maksaa aron pojille  8 e tunti  kuin suomalaiselle ja valtiolle 35 e / t

Lienee turha mainita että hallitus ei tee mitään.  Rinne  elää  -60-lukuu  ja toinen outo esiintyy ja kuvaa itseään.  Talouselämästä  ei tajua mitään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat