Ex-alkoholisti, lapsensa menettänyt Sirkka: "Hyvitän tekojani loppuelämän"

Sirkan, 71, lapsuudenkodissa juotiin. Aikuisena hänestä tuli alkoholisti ja ­alkoholistin puoliso. Perhettä koettelivat myös lapsen kuolema ja sijaislapsen surullinen kohtalo.Lue koko juttu

Ex-alkoholisti, lapsensa menettänyt Sirkka: "Hyvitän tekojani loppuelämän"

Kommentit (6)

Alkoholismi on tunne-elämän sairaus, joka salakavalasti sairastuttaa koko perheen. 

On sanottu, että Suomessa on liki 500 000 alkoholistia ja jokainen alkoholisti sairastuttaa kymmen läheisintä ihmistä. 

Meitä alkoholistien läheisiä on puolisoita, vanhempia. lapsia, sisaruksia, ystäviä ja työkavereita. Meitä on rikkaita ja köyhiä. 

Itse yritin aikoinaan raitistaa poikaani kaikin mahdollisn keinoin -siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta täysin uupuneena ja voimattomana lähdin hakemaan apua Al-anonista, alkoholistien läheisten vertaistukiryhmästä. 

Ja koskaan en olisi uskonut mikä voima vertaistuella ja kahdentoista askeleen noudattamisella on.

"Kerrottu murhe on jo puoli murhetta"

Alkoholistin lapsena ja itsekin äitinä, olen monta kertaa miettinyt miksi me lapset emme ole olleet niin arvokkaita, että äiti olisi halunnut apua ja raitistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
äidittä kasvanut

Miten tuonkin hyvität? alkoholistien lapsena tiedän mitä on olla juopon äidin tytär se HÄPEÄN määrä on suunnaton,pojat sortu esimerkinkin voimasta viinaan sisko ja minä emme lasiin koske:)

Vierailija

Kyllä ihminen voi hyvittää tekojaan monin tavoin, kuten tämäkin henkilö on tehnyt. Jokaisella on hyvitettävää, toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Kaikkea ei ihminen pysty millään hyvittämään, vaan tarvitaan Kristuksen sovitustyö. 

itä-Helsinki-Kontula lähiö

Ihan hyvä lehdessä kerrotaan vaikeista asioista.Selviytymistarinoista.Onko meillä tuntemattoilla ihmisillä,oikeus tuoita tuntematonta ihmistä joka esimerkki tarinan kertoi?On kaiken laisia ihmiskohtaloita. Itse sairastin kesästä 2009 aina helmikuuhun 2010. Jonka myöten laihduin 48 kg. ihmiseksi. Kukaan ei kysynyt miten voin,ei peräni hudellut,ei soittanut.Joku kuitenkin nähnyt minut asioilla kaupalla? kauppakeskus suvusta? Lähestymättä minua.mutta levitänyt sanomaa,nyt se juo,on kauhean näköinen kun juo. Onko se oikein?Sillä huhulla saadan kyllä ihminen eristettyä yhteisöstä,kuin kutsumatta suvun juhliin tai vierailuihin. Pahinta että asiat toi joku suvusta myöhemin pöytiini. Et sitten olut kutsutuna siellä ja siellä. Aikuisen  Tytäresi kautta sinut kutsuttu,mutta olit juonnut ,et kyenyt osalistumaan..Siinäkin kyse hoidin lapsen lapsia ja se halutin salata,tehtin juoppo kun sairastuin ja laihduin,enkä kyenyt lasten lapsiani hoitaa. Kun en lukenut asioita laulanut suku,mitä sihen arkeeni kuului ja miksi ei aikaa yleiseti istua muutoin vain suvun kahvi pöydissä.Ihmisellä ei kuitenkaan ole i ikeus tuomita ketän,valhen vuoksi tarkistamatta edes  tai kuten artikeli henkilöä hänen totuden vuoksi!536       

Vierailija

Olet sankari! Toivoisin,että olisit armollinen itsellesi! Toivotan sinulle kaikkea hyvää elämän jokaisena päivänä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat