Tällaisessa ympäristössä yksinäisyys lisääntyy

Tällaisessa ympäristössä yksinäisyys lisääntyy

Yksinäisyys on harvoin pysyvä olotila, vaan vaihtelee ajan myötä. Kuinka suuri rooli on ympäristöllämme? Suuri, sanoo tutkija.Lue koko juttu

Kommentit (5)

 

 

Minun mielestäni tuo yksinäisyys on sen verran kinkkinen asia että. Uskoisin että yksinäisyys , sen kokeminen negatiivisena asiana johtuisikin ihmisen omasta ahdistuksestaan. Nykyajan ihmiset on totuteltu että ympärillä on säpinää. Kun elämäntilanne muuttuu niin ihminen joutuu kohtaamaan itsensä kaikkinensa ja myöskin itse hankitut erilaiset pelko ja ahdistustilat. Yksinäisyydessä ihminen joutuu kohtaamaan itsensä.

Onneksi meidän kerrostalon ympärillä on tasaista plaania, ja tarvitsee vain ylittää yksi ajotie niin seurakuntasali kerhoineen ja jumppasaleineen on siinä. Myös (kallis) lähikauppa. Onneksi pääsen vielä bussilla "halpalaan", kun talomme vierestä kulkevat sekä tavallinen lähiöbussi että palveluauto. Niin että tyytyväinen olen, niin kauan kuin pystyn liikkumaan. Ja kai taksikuponkeja antavat sitten, kun jalat eivät enää kunnolla kanna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokainen ihminen on yksinäinen, koska hän on vastuussa itsestään joka asiassa! Kukaan ei voi päättää puolestasi elämästäsi. Vaikka olet naimisissa, silloinkin olet loppujenlopuksi yksin, koska itse ajattelevana olentona tuntemukset ovat sinun omia, onnen hetket, suru sinä itse ne käsittelet!

Kyllä tuossa maisemassa on vaikea olla kovin allapäin. On se niin upea.

Varmasti maisemalla ja ympäristöllä on jotain osuutta asiaan. Itse pidän juuri niistä mäistä ja kukkuloista. Aakee laakee ahistaa.

Vaikka ei pääsisi asunnostaan minnekään , ei silti aina ole yksinäinen. Itse ainakin pidän yksin olosta, tiettyyn rajaan asti. Osaan olla yksin, tehdä asioita yksin ja kun siihen kyllästyn, menen jonnekin. Vaikka ei se minunkaan liikkumiseni kovin helppoa ole, voihan sitä vaihtaa sanasen vaikka siellä lähikaupassa jonkun kanssa. Mikäli on se lähikauppa.

Eka kommentoija on varmasti oikeassa siinä, ettemme oikein osaa olla yksin, kun hälyä on maailma täynnä. Hiljaisuus voi olla pelottavaa

Ei pidä edes harkita sellaista vaihtoehtoa, että riistäisi hengen itseltään. Sellainen tapaus ei koskaan lakkaisi ahdistamasta omaisia eikä muita lähimmäisiä. Syyllisyydentunnot, vaikka aiheettomatkin, piinaisivat heitä. Ja itsetuho on myös tavallaan esimerkki tai malli jälkeenjääville. Emmehän halua näyttää sellaista mallia varmaan kenellekään, kaikkein vähitellen jälkikasvullemme.

Jos masentaa, koetetaan etsiä yhteyttä toisiin ihmisiin. Sinkkutalouksia on suurissa kaupungeissa todella paljon, mennään tilaisuuksiin joita järjestetään. Tai soitetaan vanhusten puhelimeen tai seniorihelppiin, tai seurakuntien työntekijöille, palveleviin puhelimiin, tai mitä niitä on. Netti on meillä kaikilla tännekin kirjoittavilla käytössä. Sieltä saa keskusteluseuraa sekä linkkejä apua ja neuvoja tarvitseville.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat