Himojumppaaja Donata Pennanen: ”Bussikuski sanoi minulle, että tänne eivät neekerit tule"

Kun terveysliikuttaja, tanssinopettaja Donata Pennanen syntyi, suku oli tytöstä haltioissaan. Kaikki ihailivat ihonväriä ja kutsuivat Donataa lempeästi lakupyllyksi.Lue koko juttu

Himojumppaaja Donata Pennanen: ”Bussikuski sanoi minulle, että tänne eivät neekerit tule"

Kommentit (9)

Aivan kauheata käytöstä bussikuskilta. Jos Pennanen olisi lähettänyt siitä palautetta kuskin työnantajalle, niin ei olisi nimittelijälle hyvä heilunut.

Tapahtumasta taitaa jo olla aikaa? Nykyään ei varmaan olisi mahdollista. Mistä liikennöitsijät saisivat edes työntekijöitä, kun ainakin meillä päin on paljon ulkomaalaistaustaisia bussikuskeja. 

Muistan yhden vastaavan tapauksen omasta kaupungistani. Bussi oli juuri pysäkiltä lähdössä, kun ulkopuolella tummaihoinen rattaita työntävä äiti kysyi kuskilta: - Milloin tämä bussi lähtee?

Suomalainen kuski vastasi: - Lähtee nyt!, ja kurvasi tiehensä.  Matkustajat istuivat ihmeissään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse muistan jumpanneeni Donatan tahtiin, kun telkkarista tuli päivällä se ohjelma. Kotiäitinä helposti löhähtää, kun on ruoat käden ulottuvilla.

Vierailija

...muistan Donatan pikkutytöstä , asuttiin samassa talossa Laajasalossa 2653

"Paluu tulevaisuuteen" - tirsk! (Oli vahingossa tullut kakkonen ykkösen tilalle vuosiluvussa.)

Uusi eläkeläinen

Ja taas jumppaan Donatan tahdissa. Olin nauhoittanut 80-luvulla kasetillisen jumppia ja pudotin niillä aina äitiyslomien välillä painoni normaaliksi. Tuon kasetin olen säilyttänyt. Nyt ilokseni sain vanhan VHS-nauhurin ja voin taas jumpata Donatan tahtiin. Eipä olisi eläke voinut paremmin alkaa. Äsken 3 x 15 min ja kaloreita kului 200.

Vierailija

Ei bussikuljettaja ketään tavallista matkustajaa ja bussiyhtiön normaalisti käyttäytyvää  asiakasta (...joka ei siis aiheuta  kenellekään  bussissa käytöksellään mitään uhkaa, pahennusta,ole aggressiivisessa  juopumustilassa tms.) yksinkertaisesti voi kieltäytyä ottamasta kyytiin.

<Diskriminointi   jonkun ihonvärin perusteella on nykyisin kyllä jo ihan selvä rikossyytteen paikka Suomessa.

Bussikuski on siis siinä tapauksessa ammattinsa harjoittajana ylittänyt  käytöksellään kaikki. valtuutensa ja oikeutensa  työpaikallaan .

Vierailija

Tuollainen rasismi on kyllä ihan kamalaa!!

Vielä kamalampaa on kun ihmisen”kaveri” Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa haluaa mielenosoituksellisesti kutsua nukkejaan neekerinukeiksi ja vielä Donatan edessä.

Aika on Airankin ohi jo ajanut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat