Tämä on helppo ja halpa keino ehkäistä aivoinfarkti

Osaatko tunnustella pulssiasi? Kannattaisi opetella, sillä se on yksi parhaista keinoista ehkäistä vakava aivoinfarkti. Tässä ohjeet.Lue koko juttu

Tämä on helppo ja halpa keino ehkäistä aivoinfarkti

Kommentit (9)

Sykkeeseen vaikuttavia tekijöitä on paljon. Vakavien rytmihäiriöiden erottaminen paljon yleisimmistä täysin viattomista rytmihäiriöistä on maallikolle hyvin hankalaa. Tiedän kokemuksesta.

Voi olla niinkin, että jatkuva itsensätarkkailu ja pelko nostaa kehon kortisolipitoisuutta siinä määrin, että elimistö alkaa tuottaa voimakkaammin adreanaliiniä, jonka johdosta sitten tulee näitä aivan harmittomia rytmihäiriötä. Pelko taas ruokkii esiin muitakin fyysisiä oireita, jotka eivät ole kuviteltuja vaan hormonimuuutosten tulosta. Kuolemaa pelkäävä ihminen on lääke- ja vakuutusyhtiöiden unelma.

Parempi tapa ehkäistä aivoinfarkteja on syödä runsaasti kotimaisia marjoja päivittäin. Aivot ovat suuressa määrin rasvaa, jolloin myös rasvoja on saatava päivittäin ravinnosta. Teollinen margariini ja elimistön tulehdustasoa lisäävä rypsiöljy eivät tue millään tavalla aivoterveyttä, päinvastoin. Suositeltavempia ovat kylmäpuristettu oliiviöljy, macadamiaöljy tai luomulaatuinen voi. Kalaöljyn (E-EPA) tiedetään vaikuttavan myös suotuisasti aivojen terveyteen. 

Rasvoista on paljon väittelyä puolesta ja vastaan, joten kannattaa lukea muutakin kuin THL:n tuottamaa tietoa.

Stressi vaikuttaa myös haitallisesti aivoihin ja se on varmaan kiistatta aikamme vitsaus. Siitä eroon pääsemiseksi ei taidan olla oikotietä. Jokainen joutuu tässä elämässä tekemään sovinnon itsensä kanssa. Rento elämänasenne auttaa kuitenkin monessa asiassa. Vaikka meitä koetellaan välillä kohtuuttomankin suurilla asioilla, ihminen pystyy selviytymään monesti uskomattomalta tuntuvista asioista.

Mitä tästä nyt jäi käteen? Älä syö sipsejä? Älä juo viinaa?

Eikö me kaikki jo tiedetä, että terveet elämäntavat ylläpitävät terveyttä. Kalaa ja marjojakin tehokkaampaa on runsas ja riittävä liikunta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkäiseekö pulssin mittaaminen aivoinfarktia. Lääkärinhän voi saada vain työterveysasemalta, arvauskeskuksesta vain laskun.

Eteisvärinää ei toki saa selville pulssia tunnustelemalla, mutta muita rytmihäiriöitä saattaa bongata kuten lisälyönnit.

Keskustelun otsikko on todella huonohko, asian vakavuuteen verrattuna.

Mittailla kannattaa, mutta jos todella rytmi on sekaisin pitemmän ajan, ei muuta kuin lääkärin puheille. On tarkeää mennä juuri silloin, kun sydän jyskyttää outoon tahtiin ja sydänkäyrä saadaan oikeaan aikaan,  paljastaen mahdollisen eteisvärinän.

Elämäni ensimmäisen rytmihäiriön kyllä tunnistin helpolla. Olin sairaalassa, yksi päivä leikkauksesta. Sydämen jyske tuntui joka paikassa, vatsassa, raajoissa, niskassa......ja vessaan oli jatkuvasti asiaa. Soitin sairaanhoitajan paikalle ja sanoin hänelle, onkohan minulla rytmihäiriö meneillään. Otettiin käyrää, osaston lääkäri  ja myöhemmin sydänlääkäri tuli paikalle. Kuulin, että on selvä eteisvärinä ja ellei aamuun mennessä ole rytmi kohillaan, siirretään sydänosastolle ja sähköllä laitetaan kohdalleen.  Juuri ennen aamua tilanne rauhottui ja käynnillään leikkaava lääkäri uskoi rytmihäiriöni kuuluneen leikkausstressiin. Puoli vuotta myöhemmin asia uusiutui, silti olin vain kotona ja odotin tilanteen rauhoittuvan.Rytmihäiriöt tulivat aina yöllä, kestäen 2-4 tuntia. Joka kerta ajattelin, lähden lääkäriin, jos vielä aamulla rytmi on sekaisin. Näin tapahtui ainakin kymmenen kertaa, ennen kuin hakeuduin sydäntutkimuksiin. Lopputulos oli itsestään selvä, alkoi marevanin syönti.

Tällä hetkellä en voi kuin ihmetellä itseäni, kun vastustin ajatusta alkaa syödä marevania......olin mielestäni terve. Nyt kiitän onneani, että lääkitys aloitettiin marraskuussa v2013. Liikun, teen töitä tavallisesti, käyn kuntosalilla. elämä jatkuu kuin ennenkin. Niin myös rytmihäiriöt, joskus parikin kertaa viikossa, nyt viimeisestä on useampi kuukausi. Kunhan taas alan jotakin asiaani täryyttämään, teen kovasti työtä ja asiaan liittyy jotenkin stressi, rytmihäiriö saapuu........ Muutama päivä sitten kuulinkin itselleni sopivan totuuden, viisauden. Rytmihäiriö iskee heikoimpaan kohtaan. Minulla se on varmaankin stressi. Kun on tulossa vaikka mukaviakin vieraita, alkaa mahdoton siivous ja leipominen ja sitten..... se häiriövieras saapuu yön myötä.

Tällä kerronnallani haluan tuoda esiin sen, että heti lääkäriin, jos rytmi on sekaisin jonkin aikaakin. Lääkäri ei juuri tee sillä tiedolla mitään, kun kerromme, että rytmi on heitellyt viisi kertaa. Marevania ei kait aloiteta, ennenkuin sydänkäyrä näyttää aiheen aloitukseen, arvelen minä, maallikkokertoja.

 

Marevan aloitetaan syvien laskimotukosten ja keuhkoembolisaation hoitoon. Sydämen rytmihäiriöt altistaa näille. Hyvää kesän jatkoa  sinulle

Hilpi

Todella hyvää tietoa ja ajankohtaista juuri nyt itselleni. Yks rytmihäiriö ollut samaan aikaan kun tuli NEURONIITTI , ajattelin, oliks tää tässä.....NIIN OTTI LUJILLE! Tuota sykettä on vaan opittava itse seuraamaan aamuin/illoin ja tehtävä päätökset nopeasti. Kiitos hyvästä sykkeenseuranta tavasta.

Vierailija

Näin lisätään ihmisen alitajunta mukaan jossa ihminen alkaa tiedostomattaan ajatella saavansa infarktin jonka jälkeen pelko sairauteen muodostuu ajan kanssa tästä syntyy ahdistushäiriö. Tutkittu juttu

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Näin lisätään ihmisen alitajunta mukaan jossa ihminen alkaa tiedostomattaan ajatella saavansa infarktin jonka jälkeen pelko sairauteen muodostuu ajan kanssa tästä syntyy ahdistushäiriö. Tutkittu juttu

Olen tehnyt samanlaisen huomion, että ihmiset jotka eivät seuraa eivätkä tiedä terveydentilaansa ovat onnellisempia ja "hulvattomampia" kuin he joita asia kiinnostaa. Luulen asian osana olevan laiskuuden ja nautiskelun tavat. He eivät halua tulla syyllistetyiksi eikä kärsiä syyllisyyttä ylipainosta ja huonoista elämäntavoistaan.Siis eivät ota selvää terveydestään. Sitten kun ottavat, he huolestuvat ja tressaantuvat niin, että kukaan ei jää huolestaa osattomiksi, kaikki saa tietää mitä hän sairastaa ja kuinka huonosti hän voi. Tuollainen on ihmismielen osa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat