Vierailija

Millaista lomaa olette ajatelleet täksi kesäski ja syksyksi?

Tarkoitan nyt ihan sellaista jossa mennään kotimaasta pois.

 

Keväällä kaksi kaupunkilomaa, yksi "saarikaupunkiloma" heinäkuussa.

Muu on avoinna.

Kommentit (17)

Ei kaupunkilomia  mantereella eikä saarissa.  Tunkkaisia pesiä kuumalla.  Mutta onhan rantaa, jopa kotimaassa,  loma on lomaa vaikkei  Ranskaan lentäisi, tai muuhun kammotavaan rysään.

Mitä opettaja tarkoittaa  " kesäski"   Onko kesäsääski  vaarallinen. ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös jokin ns lämpöloma saattaa tulla kyseeseen.

Inhottava Suomen sää ei oikein lahduta.

Ensin kuitenkin kulttuurilomia ja samalla ostosmatkoja .

Kaksi on jo ostettuna.

Kotimaassa vietettyä aikaa en laske lomaksi.

Vapaa-ajan asunto on sen verran lähellä että sinne pääsee vaikka joka ilta.

Katostaan kun loma-ajat varmistuu mitä kivaa lisäksi.

 

Omatoimisesti järkätty risteily toukokuun lopussa Rein-Mosel (aina ei tarvita koko viikkoa, paikallisilta toimijoilta saa mukavia lyhyempiäkin risteilyjä) ja syyskuussa Alpeille patikoimaan - siellä sielu lepää ;)

Strasbourgiin opintomatkalle marraskuun lopulla.

Juuri silloin avataan joulutorit joista sanotaan että ovat Euroopan upeimmat.

Finnairin lennot Frankfurtiin ja edelleen tilausbussilla Ranskaan.

Kaksi muuta kaupunkimatkaa ennen sitä.

Löysin uuden matkanjärjestäjän, Muinaisen Egyptin matkat. Suorat lennot Luxoriin, tarjolla hyvätasoisia hotelleja kuin myös Niilin risteilyjäkin. Hyvä ja varteenotettava lomavaihtoehto loppusyksyksi. Mieli on jo puolimatkassa  Luxoriin....

Läntiseen naapuriin viikoksi. Vuokrattuna lomatalo Itämeren saarella. Muusta ei vielä tietoa.

Turistirysiin ei, se on kuitenkin selvää.

 

Tämän kesän odotetuin loma starttaa tänään. Tolstoilla Moskovaan ja sieltä jokilaivalla Pietariin.Sukellus tsaarin ajan Venäjään, sen upeisiin kirkkoihin ja luostareihin. Tämän päivän venäläistä maalaiselämää on tarjolla jokien varsilla laivan lipuessa niiden ohi.

Eilen tuli televisiosta sopivasti dokumentti Iivana Julmasta, Uglichissa tutustumme hänen surmatun poikansa muistolle rakennettuun upeaan kirkkoon. Jaroslav, Goritsy ja Kizhin puukirkot, niitä odotan myös riemulla,  tiedossa viikoksi historiaa ja kulttuuria.

Millanen loma  ?  Aihe on  paljolti lomailijasta kiinne.  Menipä lähes nimme tahansa niin vaihtoehtoja löytyy.   On opastettuja  kirkkokäyntejä, historiallista  materiaalin museoissa.      Mutta  voi myös nukkua päivän  ja vääntäytyä yökerhoon  remuamaan.  Vuoristoa  on monessa maassa, myös tasaista  ja vettä.  Myöskin vesipuistoja löytyy nykyään monessa lomakohteessa jossei  viheriöt  houkuta palloa lyömään.

On totaalista saamattomuutta  jossei keksi muutakuin  masennuksen ja haukkumisen.

Vierailija

Millaista lomaa olette ajatelleet täksi kesäski ja syksyksi?

Tarkoitan nyt ihan sellaista jossa mennään kotimaasta pois.

 

Keväällä kaksi kaupunkilomaa, yksi "saarikaupunkiloma" heinäkuussa.

Muu on avoinna.

Ja minä kun en lähde Suomesta ulkomaille välillä toukokuu -syyskuu. Suomen kesä on ihana eikä sitä voita mikään muu maa. On jonkin verran kokemusta kun nuorena matkustelin kesälläkin ympäriinsä. Eikä mihinkään ehtisikään varsinkaan loppukesästä: marjanpoimintaa, omenat kypsyy, hilloamista, sienestämistä, säilömistä jne. Suomen metsät ovat väärällään ilmaisia tuotteita. Minä se vaan säästän rahaa kun muut sitä tuhlaa ulkomailla lomaillen. Maksaa muuten suomalaiset kanttarellit 10:- euroa litra tänään Helsingissä (Hakaniemen tori). Niitä kun itse kerää 10 litraa niin on säästänyt 100 euroa!! Talvella sillä summalla käy pari kertaa vaikka Tukhomassa tai useammin Tallinnassa.

Loman hintakin on paljolti matkaajasta kiinne.  Eräät ostaa itselle ja/tai lahjaksi  hirveät määrät tuliaisia.  Siinä jopa lentolaukun paino karkaa sakoille. (yhtiöstä riippuen)  Kalliit koruliikkeet syö matkakassaa.   Jos on pihistelylinjalla,  rusketus ja uinti  pääasiallinen loman tavoite niin viiko onnistuu noin 40 e  kululla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat