Diabeetikko voi herkutella!

Kun aikuistyypin diabetes iskee, se on sitten hyvästit herkuille ja kaikelle muullekin kivalle... Vielä mitä! Hyvin hoidetun diabeteksen kanssa voi elää ihan tavallista elämää. Lue 12 kysymystä ja vastausta.Lue koko juttu

Diabeetikko voi herkutella!

Kommentit (17)

Ei mitään uutta tässäkään artikkelissa!

Sitä saamaa diabetesliiton huuhaata koko kirjoittelu. Tietenkin, jos haluaa pilata elämänsä, voi vetää napaansa mitä herkkuja tahansa ja pistellä tämän jälkeen sitä insuliinia mutta mitä järkeä tässä on? Kaikkihan tietävät (tai pitäisi tietää, sillä tietoa on saatavissa), että tyypin 2 diabetekseen ainoa oikea hoitokeino on vähähiilihydraattinen (VHH) elämäntapa. Tämä "hoitomuoto" on ollut ruotsissa jo käytössä useamman vuoden - hyvin tuloksin, mutta nämä suomen viranomaiset ja diabetesliiton ohjeistukset tässä asiassa ovat aivan käsittämättömiä.

Tyypin 2 diabeteksen hoidosta on kirjoitettu hyvä kirja: Diabeteksen hoito ruokavaliolla/A. Heikkilä.

Kyllä tuota Vhh:ta jaksetaan jauhaa kyllästymiseen asti. Valitkoon kukin oman tapansa tässäkin asiassa. Mutta jos pitää kailottaa kylillä ja kujilla jonkin oman tapansa ( kuin uskonnon ) puolesta, niin silloin alkaa väkisinkin epäillä, että miksi ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se onkin mielenkiintoinen yhtälö, kun kirurgi ryhtyy sisätautien erikoisasiantuntijaksi! Jokainen pysyköön lestissään. Paras diabeteksen hoidon tietämys löytyy pitkän kokemuksen omaavilta diabeteshoitajilta. Jos haluatte tietää faktoja, menkää ja hakekaa apua heiltä! Kaikenlainen huuhaa on vaarallista. Näitä vhh-hörhöjä näyttää nyt riittävän joka viestiketjuun. ilmeisesti joillakin on niin paha olla, että pitää itselleenkin yrittää todistella uskontonsa paremmuutta!
Järki käteen ihmiset ja elämään täysillä!

Miten sitä tietoa voi olla diabeteshoitajilla kun sitä ei löydy koko sumen virallisterveelistä uskontoa ajavasta virkamieskunnasta? Tämähän on täysin takapajula tämän em. sairauden hoidossa.

Ihan miten vain - suomalaisia johtavia diabetesasiantuntijoita kutsutaan kuitenkin maailmanlaajuisiin kongresseihin luennoimaan. . . .! Ja jopa kehittämään diabeteksen hoitoa niille "syrjäalueille", joissa koko asia on vielä tuntematon.
Ja täytyy kyllä sanoa, että on vaikea löytää toista maata, jossa diabeetikoiden hoito, edut yms. ovat samalla korkealla tasolla kuin Suomessa.

Totuus on aivan toinen, valitettavasti

Ei se mitään kerro henkilön tietämyksestä/osaamisesta vaikka kävisi kaikki maapallon kongressit istumassa lävitse. Näihin em. kirjoittajan mainitsemiin lääkefirmojen koruptoituneisiin kongresseihin kutsutaan ko. lääkefirman kannalta katsottuna paras puolestapuhuja joka on myynyt sielunsa lääkefirmoille.

Siis mikä hopidon taso...?

Eihän suomessa hoideta diabeetikkoja vaan lääkitään heitä - tämä on aivan eri juttu.

Ei diabetikkoja haluta parantaa, vaan pitää sairaina ja pysymään lääkkeissä.

Diabetes ei ole sairaus, joka voidaan parantaa eli poistaa kokonaan, se on pysyvä ja etenevä sairaus, jota voidaan ns. hillitä oikeilla elämäntavoilla tiettyyn pisteeseen asti ja sitten oikealla lääkityksellä. . . . . .

Kyllä, kyllä diabeetikkokin voi herkutella, kunhan muistaa kuluttaa ylimääräisen rasvan ja sokerin joko liikkumalla tai lisäämällä tilapäisesti ateriainsuliinia. Pienilläkin ateriainsuliiniannoksilla saa herkuttelusokerinnousut taltutettua.

Kumpi on parempi terveellinen ruoka vai lääkkeet? Sitä VHH - ruokavaliota on ihan hyvä kokeilla,jos haluaa vähentää lääkkeiden syömistä.

Kannattaa tutustua yllämainittuun  Heikkilänkirjaan,jos haluaa vähentää lääkitystään.Ja voi myös tutustua,miten Ruotsissa menetellään

Vierailija

Siis mikä hopidon taso...?

Eihän suomessa hoideta diabeetikkoja vaan lääkitään heitä - tämä on aivan eri juttu.

Ei diabetikkoja haluta parantaa, vaan pitää sairaina ja pysymään lääkkeissä.

Olen ollut lääkärillä ja diabeteshoitajalla, saanut aikuisiän diabeteksen hoitoon ohjeita. Olen saanut elämänohjeita, ravitsemukseen ja liikuntaan, kuin myös seurantaa ettei paino pääse nousemaan, kun se on vielä normaali vaikka paastosokeri oli jo liikaa.

Kun minua on aina kiinnostanut ihmisen terveys ja liikunta kuin ravitsemus, ei ohjeissaan ollut mitään uutta. Kun ravitsemus on oikea sokeriarvot laskevat, se on fakta. Niin on minullakin, enkä tarvitse lääkkeitä. Herkuttelijat ja ylensyöjät väittävät muuta ja jos on haima jo lakannut toimimasta kokonaan.

En tiedä, missä takapajulassa nämä kommentoijat asuvat tai hoidattavat itseään. Ensinnäkin, tämän tiedän, diabeteshoitajan vastaanotolla on AINA tavoitteena, ettei lääkitystä tarvitsisi aloittaa. Tavoitteena on, että ihminen ryhtyisi oikeasti muuttamaan elintapojaan ja näin välttyisi lääkitykseltä. MUTTA - ihmiset eivät sitä tee.Siinä syy, miksi joudutaan aloittamaan lääkitys. Diab.lääkkeet on sen verran hemmetin kallis potti yhteiskunnalle, ettei näitä suin surminkaan aloitettaisi ellei olisi pakko.

Toisekseen, lääkkeen annoksen lisäämistä yritetään välttää kaikin keinoin ja - yllätys yllätys, keino on se, että ihminen ryhtyisi liikkumaan, pudotamaan painoaan ja syömään oikein. MUTTA - ihminenhän ei näin tee.

 

VHH on liian ysipuolista ravitsemuksellisesti. Onneksi muoti näyttää olevan menemässä ohi. Jos jokainen lähtisi rakentamaan ruokavaliotaan ruokakolmion pohjalta, oltaisi jo melko hyvin oikealla tiellä. Jokainen lienee nähnyt uusimman ruokakolmion. Ellei ole, löytyy ainakin diab. ja syd. liittojen sivuilta. Eli kasvikset ja vihanneksi sekä marjat ja hedelmät on lähtökohta. Mukaan erilaisia siemeniä, pähkinöitä yms.  ja täysjyvätuotteita. Näiden määrässä järki käteen. Maitotuotteet, mieluiten ei kovin rasvaisia, seuraavaksi kala, kana, sitten muut lihatuotteet. Ei pitäisin olla vaikeaa.

 

Mutta, kansa keittää perunat, tilsaa sekaan jauhokastikkeen, keittää marjoista makeaa kiisseliä, leipasee pullataikinan ja tekee marjapiirakan ( juu käytän marjoja kyllä :)), grillaa makkarat ja juo päälle saunaoluen. Ostaa ehkä jouluna omenoita ja rosollissa nauttii juureksia. Saatta kevättalvella intoutua ostamaan appelsiineja.

 

Elä näiden kanssa sitten. Heikkilät kannattaa sitä paitsi unohtaa. Ja ne Ruotsin mallit :D

Vierailija

Kaitsu 64 kirjoitti:
Olipa juttu , joo noudattakaa vain noita ohjeita ja hyvin menee.
Herranen aika mitä roskaa....

Sanovat he jotka istuvat ja syövät jauhoa ja sokeria, eivät viitsi liikkua ja ihmettelevät huonoa kuntoaan, mutta itse, siis itse ei viitsitä tehdän oman hyvinvointinsa eteen mitään.

Eletään muita pilkkaamalla viherpiipertäjiksi ja nälkäkurjeksi, sanovat kateelliset ja laiskat!

Vierailija

Kaitsu 64 kirjoitti:
Olipa juttu , joo noudattakaa vain noita ohjeita ja hyvin menee.
Herranen aika mitä roskaa....

Oletko itse diabeetikko vai mistä tiedät mikä on roskaa ja mikä ei??

Jos joku nostaa vanhan ketjun esille ihan vaan härnätäkseen ja usuttaakseen toisia riitaan, niin se vasta onkin roskaa.

Vierailija

"Diabeetikko saa elää ihan tavallista elämää" mihinkä sitä enää kannattaa muutta, olisi pitänyt ajatella ennen sairastumistaaan, elämäntapojaan kuin  ruokailutottumuksiaan. Tieto terveistä elämäntavoista ja ruoasta on meille annettu tuuttien täydeltä vuosikymmenet eli ainakin viiskytvuotta. Jokainen tietää jos yhtäänkään oma terveys kiinnostaa. Itse hankittuia sairauden hoitoa ei pitäisi yhteiskunnan varoista kustantaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat